Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

A ajuns în arestul poliției după ce a împușcat mortal cățelul unui consătean.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un bărbat din Reteag a fost reținut de polițiști după ce a ucis cu arma sa de vânătoare câinele unui consătean. La percheziții polițiștii au descoperit ca individul a folosit muniție artizanala confecționată în casă. Acum riscă ani de închisoare pentru uciderea cățelului, la care se va adauga pedeapsa pentru infracțiunile la regimul armelor

Polițiștii de la Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase sunt cei care au dispus ieri reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat, de 59 de ani, din Reteag suspectat uciderea a animalelor cu intenție dar și de de comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uzul de armă fără drept .

Potrivit unui comunicat IPJ barbatul în timp ce se afla în grădina locuinței, ar fi tras  un foc cu o armă neletală, pe care o deținea în mod legal, asupra unui câine,  ce aparținea unui consătean de 48 de ani, din Reteag,   Cățelul luat de individ a murit ulterior. Polițiștii spun că individul a folosit pulbere  din care a făcut, în gospodaria sa, muniție artizanală, pentru armele deținute în mod legal.

”Tot ieri, 14 martie, polițiștii au indisponibilizat de la domiciliul bărbatului o armă letală cu destinația vânătoare și 2 arme neletale cu destinația tir sportiv, toate deținute legal, însă cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost folosite la săvârșirea unor infracțiuni. Totodată, au mai fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 712 grame pulbere neagră, utilizată la producerea de muniție artizanală, 2 prese pentru confecționarea de muniție artizanală, 19 cartușe confecționate artizanal și 79 de cartușe deținute legal. Bărbatul a fost condus la sediul Poliției, iar în urma audierilor, a fost reținut pentru 24 de ore. De asemenea, în ceea ce privește neregulile constatate de polițiști cu privire  respectarea condițiilor de păstrare a armelor și munițiilor, de către o persoană autorizată, urmează a fi dispuse măsurile legale” a informat IPJ Bistrița-Năsăud. 

Înăsprirea legislatiei de protectia animalelor prevede pedepse cu închisoarea pentru maltratarea si/ sau uciderea animalelor iar instanțele au pronunțat recent, inclusiv în județ sentințe de condamnare la închisoare. Despre un asemenea caz BistrițaExpress a scris aici:

Condamnare la închisoare pentru individul care a maltratat în public cățelul unui localnic din Târlișua. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Beclean

Share.

Lasă un comentariu