Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

S-a fâsâit complet Rabla pentru becuri. Deputatul Lorant Sas: ”am spus de anul trecut că e o făcătură”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul REPER Lorant Sas a comentat pe facebook eșuarea programului ”Rabla pentru becuri”, anunțat cu tam-tam anul trecut chiar de premierul Nicolae Ciucă, îngropat însă după ce fondurile au fost transferate către un program tip Casa Verde. ”Incompetența guvernanților nu cunoaște limite!” a izbucnit pe facebook Lorant Sas, după ce a devenit publică  transferarea banilor.

”În decembrie, premierul Ciucă anunța demararea Programului Rabla pentru Becuri și ne povestea cum că „prin decizia de astăzi (HG) asigurăm un buget de 400 de milioane de lei pentru înlocuirea becurilor convenționale din locuințe cu becuri cu led, becuri noi, becuri mai performante și economice”. a scris deputatul REPER, care a reamintit că și la vremea lansării programului a spus că acesta nu este viabil: ”Am fost primul care a anunțat că totul e o făcătură, o minciună!” . Declarațiile lui Lorant Sas de anul trecut despre Rabla pentru becuri  le găsiți și în: Bistrița Express

Lorant Sas spune și că de fapt proiectul nici nu a existat într-o variantă care sa poata fi aplicată: ” Incredibil, dar adevărat: azi, un program finanțat de către Guvern este „transferat” spre un alt viitor program de tip Casa Verde. De ce ? pentru că nici nu a existat vreodată”. 

Potrivit Economedia.ro care a cerut explicații Administrației Fondului de Mediu legate de program, răspunsul primit a fost acela că ” bugetul de 400 milioane lei pentru programul Rabla la becuri, care a fost votat anul trecut, a fost realocat pentru programul Casa Verde Fotovoltaice. ”În acest sens, s-au purtat discuții și au fost dezbătute mai multe variante împreună cu Ministerul Mediului și Ministerul Muncii. Este luată în calcul varianta ca Programul Rabla pentru becuri să se adreseze persoanelor defavorizate deoarece ar fi normal ca banii publici să se ducă în zone unde este nevoie de sprijin financiar”, a scris Economedia, citând din răspunsul  AFM.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu