Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Grupul infracțional care folosea o mașina de numărat bani pentru cash-ul obținut pe droguri a ajuns vineri seara în fața judecatorilor. Unuia dintre ei procurorii i-au numărat peste 300 de vânzări de droguri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gruparea de vânzători de droguri surprinsă joi la percheziții că-și ținea socoteala cash-ului cu o mașină de numărat bani, a ajuns abia vineri seara în fața judecătorilor. Cinci dintre membrii grupului infracțional, trei din Bistrița-Năsăud și doi din Maramureș au fost trimiși în arest preventiv de judecătorii Tribunalului BN, potrivit informațiilor obținute de Bistrița Express. Mai bine de patru ore a durat înfățișarea, cu tot cu pledoariile avocaților. 

Cei cinci aveau o rețea de desfacere de droguri si substanțe psihoactive care funcționa în Bistrița-Năsăud și în Cluj din 2022 ca pe roate. Potrivit procurorilor DIICOT rețeaua vindea pliculețul de droguri, în principal canabis dar și de substanțe cu efecte psihoactive consumatorilor din județele Cluj și Bistrița-Năsăud, contra unor sume de 50 și 100 de lei/gram.

Afacerea era atât de prosperă încât indivizii s-au dotat cu o mașină de numarat bani pentru a ține evidența banilor încasați. De altfel la perchezițiile făcut în 16 martie polițiștii criminaliști au descoperit în casele acestora 80.400 lei și 710 euro, dar și 30 de kilograme de canabis, sute de grame de hașiș și kilograme de substanțe psihoactive ,  mașină de numărat bani, 490 de plicuri noi cu sistem ziplock, 7 grindere, mai multe terminale mobile și dispozitive de stocare a datelor.
Peste 20 de persoane au ajuns la audieri la sediul DIICOT Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, cinci dintre ei, ajungând în fața judecătorilor, care i-au trimis după gratii până în 15 aprilie, cel puțin.

Unul dintre cei cinci indivizi acuzați de trafic de droguri ar fi avut, potrivit procurorilor  un număr record de vânzări. Astfel în cazul lui Darius Daniel Ionuț M. procurorii ar fi documentat 279 de acte materiale de trafic de droguri de risc și 95 de acte materiale de trafic cu susbstanțe cu efect psihoactiv .

Aici puteți citi o parte din captele de acuzare în cazul celor cinci:

Dosar droguri Bistrita si Maramures

Citeste si:

Percheziții la vânzători de droguri ”profesioniști” Rețeaua utiliza inclusiv o mașină de numărat bani

Share.

About Author

Lasă un comentariu