Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Pasajul subteran din Decebal va avea scări rulante. Cât costă sistemul si ce au mai aprobat consilierii locali în ședința de vineri?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pasajul subteran din zona Decebal va fi dotat suplimentar, pe lângă lift si cu scari rulante pe cpomponenta de urcare, soluție care nu era prevazuta în proiectul inițial, finanțat din fonduri europene al Reabilitarii Axelor de transport. Consiliul local Bistrița a votat astăzi în ședință de îndată  modificarea propusă de primarul Ioan Turc, alături de alte   proiecte de hotărâre cu caracter urgent, inițiate de edil.

Scările rulante, cost de 670 de mii de euro

Primarul Bistriței a explicat că municipalitatea a trebuit sa aduca aceste modificari proiectului inițial luând în calcul utilizatorii pasajului,, mulți oameni în vârstă sau cu dizabilități. Turc a oferit consilierilor și cifrele investiției suplimentare suportate de bugetul local. El spune că sunt costuri relativ mari, dar că merită  ” am fost obligați sa venim cu o serie de modificari. Am introdus pentru pasajul subteran si scari rulante. Pasajul va fi foarte folosit, mai ales  in varianta extinderii Pieței Decebal.  O scara rulanta , un sistem costa 142 de mii de euro, costa 670 de mii de euro. O suma consistentă, dar  tanând cont de durata mare e exploatare a unei asemenea iinvestiții , eu cred ca merita. Tinem cont ca pasajul va fi utiliza si de persoane in varsta si se persoane cu anumite deficiente” 

Primarul a cerut, tot astăzi Consiliului Local să aprobe modificarea soluției tehnice a proiectului și pentru canalizarea pluvială, cea a  rețelei de alimentare cu apă, care a fost realizată tot de municipalitate, nu de Aquabis , așa cum s-ar fi impus dar și pentru pavaj din proiectul inițial, considerat cu totul inadecvat  De altfel primarul a comentat și că Aquabis nici măcar nu s-a apucat s-a apucat sa implementeze masterplanul de apa și canal în Bistrița: ”În ceea ce privește pavajul, am solicitat înlocuirea celui prevăzut în proiectul inițial, întrucât era nepotrivit pentru un municipiu reședință de județ.  I-am spus pavaj de hala variantei inițiale, pentru ca era folosit in hale de productie. Soluția a fost aleasă de concetatenii nostri prin sondaj. Acesta a fost schimbat cu un pavaj modern, de calitate, comod pentru pietoni și estetic”  a mai  spus primarul Turc în sedința de astăzi a Consiliului Local. 

Ce alte proiecte au mai fost modificate ? 

Al doilea proiect supus votului consilierilor în sedința de îndata a vizat contractarea unor lucrări de reabilitare a Drumului Tărpiului, prin programul național de investitii „Anghel Saligny”, în limita sumei de 1.200.000 lei ”  în timp ce al treilea  proiect care a reclamat urgența ”reprezintă o condiție pentru depunerea documentației care vizează reabilitarea Turnului Dogarilor și a zidului cetății medievale pe componenta PNRR C.11 – Promovarea celor 12 rute turistice/culturale – Programul România Atractivă. Reabilitarea și conservarea patrimoniului istoric și cultural al orașului va așeza Bistrița pe o hartă europeană a orașelor-cetate cu efecte economice și sociale benefice pe termen lung” a scris primarul .

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu