Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Președintele USR, Cătălin Drulă a dat de pământ cu ASF în scandalul falimentului EUROINS: ” PSD și PNL si-au numit incompetenții la ASF, de aceea s-a întâmplat acest dezastru” VIDEO

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele USR, Cătălin Drulă a declarat la Bistrița că responsabilitatea pentru  noul faliment din piața RCA, cel al EUROINS, la doi ani după cel de la City Insurence, aparține coaliției de guvernare care și-a numit incompetenții în ASF, organismul de reglementare, pe care îl consideră principalul vinovat de ceea ce s-a întâmplat cu liderul pieței RCA dar și de dezastrul din piață.

 Este o nouă țeapă pe piața asigurărilor, o țeapă la care ASF e complice. Am avut City Insurence, astăzi este Euroins.  Să fie limpede: ASF a lăsat Euroins să vândă hârtie  A4 pe post de RCA” a spus Drulă la Bistrița. 

Președintele USR a cerut revocarea întregii conduceri a organismului de reglementare a pieței de asigurări, pe care o consideră complice cu ceea ce s-a întâmplat la EUROINS, asiguratorul lider pe piața RCA, căreia i-a retras abia astăzi licența de funcționare: ”ASF a fost complice la o gaură, care, aflăm din comunicatul lor de astăzi că a fost de 1,75 de miliarde de lei sub cerinta de capital minimă absolută pe care trebuia si ei să fie îndeplinita. O spune chiar ASF că avem o gaură (..) și că au lăsat în continuarea pe cei de la Euroins să vândă RCA, evident niște asigurări, care, acum  compania, fiind în situația care e, nu mai au acum nicio acoperire.

Prin urmare am depus astăzi la Parlament cerere de revocare a conducerii ASF, atât a președintelui, cât și a consiliului, iar luni îl aștept pe președintele Marcel Ciolacu sa semneze această revocare și să numim, în sfârșit după zece ani profesioniști la conducerea ASF, un consiliu profesionist, un președinte profesionist, pentru că altfel  începem sa plătim miliarde si miliarde de la buget” a mai spus fostul minsitru al transporturilor.

El a reamintit si ca nici pentru falimentul celuilalt lider de piață al RCA, City Insurance, nu s-a acoperit încă de la bugetul de stat acoperirea despăgubirilor și acum apare o nouă gaură care va fi acoperită tot din banii românilor: ”  S-a plătit până acum pentru City Insurence 650 de milioane de lei. Suntem abia la jumatate cu despagubirile pentru a aacoperiincompetența sau chiar complicitatea-aici e treaba procurorilor să vadă ce s-a întâmplat la ASF, cu țeparii pieței de asigurări” .

Domnul Ciolacu ar trebui sa vină cu niște explicații pentru oamenii pe care i-au numit acolo” 

Înțeleg că domnul Ciolacu știa, știa demult situația în care e Euroins, așa că ar trebui să dea explicații publice de ce PSD si PNL au înțesat acest consiliu cu oameni de partid: cu rude, soții și cu ce mai e acolo, cu oameni care au lăsat  sa se întâmple un dezastru în piața de asigurări din România și au ajuns românii să plătească de două-trei ori mai mult pe un RCA pentru o mașinăa mai spus Cătălin Drulă la Bistrița

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu