Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Consilierul local Nicolae Pavelean-solicitări către Primăria Bistrița după episoadele de violență escaladată de vineri noaptea împotriva unor tineri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
După episoadele de violența escaladată de vineri noaptea de pe străzile Bistriței cărora le-au cazut victime mai mulți tineri pașnici, consilierul local USR Nicolae Pavelean a cerut conducerii Primăriei Municipiului Bistrița informații despre sistemul de supraveghere cu camere video a orașului și funcționalitatea acestuia dar și rapoartele pe ultimii doi ani ale poliției locale. Pavelean atrage atenția asupra gravității situației și spune ca trebuie căutate soluții pentru a crește siguranța pe străzile Bistriței.
Consilierul USR a precizat pe facebook că a trimis luni dimineața două adrese oficiale Primăriei Bistrița: într-una le solicita informații despre ”starea și numărul camerelor de supraveghere video de pe raza Municipiului Bistrița”. El a cerut municipalității să-i transmită în scris:
”1. Care este numărul total al camerelor de supraveghere video amplasate pe domeniul public al Municipiului Bistrița și aflate în administrarea Primăriei Municipiului Bistrița?
2. Care este numărul camerelor de supraveghere video funcționale la data prezentei cereri?
3. Unde se poate consulta harta / lista locațiilor de pe raza Municipiului Bistrița unde se află amplasate aceste camere de supraveghere video?
4. Cine verifică imaginile de pe aceste camere de supraveghere video și în ce interval orar se face verificarea imaginilor?” 
Pavelean a precizat și că în cazul în care nu există deja o hartă / listă a locațiilor de pe raza Municipiului Bistrița cu locațiile camerelor de supraveghere video ar fi bine ca site-ul Primăriei Bistrița sa posteze o harta interactiveăonline prin care locuitorii să poată vedea care sunt zonele supravegheate video.
 În a doua adresa consilierul USR a cerut Rapoartele poliției locale Bistrița pentru anii 2021 și 2022, despre care spune că sunt indisponibile deocamdată pe site-ul Primăriei Bistrița.

Pavelean spune si ca a fost  revoltat de imaginile agresarii tinerilor pe strazile orasului: ”Îmi este greu sa îmi imaginez prin ce trec zilele acestea tinerii agresați și părinții lor. (…) consider că autoritățile trebuie să reacționeze imediat și pe măsura gravității situației, de aceea în următoarea perioadă îmi voi concentra atenția pe orice măsură posibilă care poate fi luată la nivelul municipalității pentru creștere siguranței bistrițenilor.

Reamintim că vineri noaptea două grupuri de tineri pașnici au fost agresate pe strazile Bistriței de o grupare de necunoscuți extrem de violenți care i-au bătut, umilit, iar pe unul din tineri l-a împușcat în cap cu un pistol airsoft. Doi tineri au ajuns la urgențe, unul a fost operat iar trei din patru agresori au ajuns după gratii.

Două dintre victimele huliganilor încarcerați sâmbătă au ajuns la urgența. Unul, un puști de 17 ani a fost operat neurochirurgical

Share.

About Author

Un comentariu

 1. Motto:
  „Alte măşti, aceeaşi piesă,
  Alte guri, aceeaşi gamă,
  Amăgit atât de-adese
  Nu spera şi nu ai teamă.”
  (Mihai Eminescu- Glossă)
  S-a schimbat administratia orasului Bistrita , dar nimic nu s-a schimbat privind siguranta in scoli. In anul 2016, pe vremea administratiei Ovidiu Cretu un agent de poliție a fost lovit în curtea Colegiului Național ”Liviu Rebreanu” de către un bărbat din Bistrița care făcea scandal în curtea Colegiului Național ”Liviu Rebreanu” și care spărsese geamul unui buldoexcavator.
  (https://stirileprotv.ro/stiri/ardeal/un-politist-din-bistrita-a-fost-batut-chiar-in-timpul-serviciului-in-curtea-unui-liceu.html)
  Inainte de acest incident, Asociatia Bistrita Civica anuntase un Proiect cetățenesc pentru CL Bistrița: ”Siguranța în școli, responsabilitatea Primăriei”, la care primarul Cretu a reactionat cu aroganta si suficienta. Iata ce a spus primarul Cretu pe un post local TV: „Ni se cere să păzim școlile pentru ca în sălile de clasă sau în curtea școlii lucrurile să se petreacă normal. (…) Școala nu este o pușcărie, elevii nu sunt infractori. Că unii au mai multă energie și ar trebui probabil să facă mai mult sport este adevărat, probabil că apar și probleme între ei, dar să nu dramatizăm, să nu schimbăm lucrurile. (…) Cred că școlile bistrițene sunt școli foarte bune, cred că paznicii înarmați cu bastoane nu își au locul acolo. Am scos sârma ghimpată de peste tot unde am văzut-o în oraș. Trebuie să avem camere de luat vederi, eu cred că ar trebui să mergem pe varianta europeană, nu pe varianta din Bangladesh”.
  Acum, după incidentul ce s-a întâmplat în week-end-ul trecut cu studentul și elevul agresați, ”răspunsul instituțional al autorităților trebuie să vină cât se poate de ferm”, spune primarul Ioan Turc, potrivit căruia Primăria Bistrița va împânzi orașul cu camere de supraveghere, Nimic despre mobilizarea politiei locale in locurile vulnerabile din oras, desi aceasta se afla in subordinea primariei.

Lasă un comentariu