Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Doi dintre cei trei tâlhari-agresori care-au băgat Bistrița în sperieți au stat după gratii doar o saptamana. Judecatorii Tribunalului i-au eliberat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un singur individ din grupul celor care a bagat Bistrița în sperieți saptamana trecută, după ce a batut și tâlharit mai mulți tineri pe strazile orașului, a mai a rămas după gratii. Un complet de drepturi și libertati al Tribunalului Bistrița-Năsăud i-a eliberat pe doi dintre agresori în cursul zilei de ieri, 12 mai, în urma contestației depuse de avocatul din oficiu. Al treilea agresor, singurul major din tot grupul de bătăuși nu a făcut contestație la decizia de arest preventiv stabilită de Judecatoria Bistrita si rămâne după gratii.

Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus ieri punerea în libertate imediată a celor doi, Sebastian Alin H. și Denis Vlăduț M, în situația în care nu sunt arestați în alta cauză, ceea ce nu era cazul si a dispus rejudecarea cauzei de catre Judecatoria Bistrița. După gratii a rămas doar Sorin Samir L., cel care nu a contestat măsura arestului.

Reamintim că cei trei, plus un alt minor de 14 ani, care nu a fost reținut deloc au agresat în urma cu saptamană, vineri noaptea, mai multe grupuri de tineri pe strazile Bistriț,ei pe care au încercat sa-i talhareasca folosind un pistol cu bile cu care au si tras, lovindu-l în cap pe unul din cei agresati. Cei patru i-au bătut și umilit pe mai mulți tineri necunoscuți, două dintre victimele lor, doi studenți, ajungâmd în spital. Unul a avut nevoie de o operație neurochirurgicală.

Citiți decizia Tribunalului BN de vineri, 12 mai:

12.05.2023
Ora estimata: 11:30
Complet: Complet urgent contestaţii
Tip solutie: Trimitere spre rejudecare
Solutia pe scurt: În baza art.425/1 alin.7 pct.2 lit.b rap.la art.204 Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de contestatorii  HAROSA SEBASTIAN ALIN și  MATEI DENIS VLĂDUŢ împotriva încheierii penale  penale nr.35/JDL/06.05.2023 a Judecătoriei Bistriţa, pronunţată în dosarul penal nr.4369/190/2023, pe care o desfiinţează în parte, numai în ceea ce privește dispoziția de arestare preventivă a acestor doi inculpați-contestatori, şi trimite cauza spre rejudecare Judecătoriei Bistrița. Dispune punerea deîndată în libertate a inculpaților Harosa Sebastian Alin  și Matei Denis. Vlăduț., dacă nu sunt reținuți sau arestați în altă cauză. Menține celelalte dispoziții ale încheierii atacate, care nu contravin prezentei. Onorariul avocatului din oficiu din contestaţie, în sumă de 340 lei, cuvenit av.G. O. A., se avansează de Ministerul Justiţiei şi rămâne în sarcina statului conf. art.275 alin.6 Cod procedură penală. Definitivă. Pronunţată , azi 12.05.2023.

 

După gravele incidente de sambata trecută un partid politic, USR a creat o petiție online ” Siguranța bistrițenilor, preocuparea tuturor” în care cer decidenților locali si judeteni sa treaca siguranța concetățenilor sus pe agenda lor.

Pe același subiect Bistrita Express a scris și

Grupul de indivizi care a încercat să tâlhărească și a agresat vineri noaptea mai mulți tineri din Bistrița cu un pistol airsoft trimis de judecatori de urgentă după gratii

Două dintre victimele huliganilor încarcerați sâmbătă au ajuns la urgența. Unul, un puști de 17 ani a fost operat neurochirurgical

Share.

About Author

Lasă un comentariu