Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Programul ” Școala după Școală” respins în Senat. Propunerea apartinea USR

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Senatorii coaliției de guvernare au respins joi în dezbaterile la legile educației ”Școala după Scoală”- proiectul USR care încerca sa introduca o masa calda la prânz si activități extrașcolare cu elevii după terminarea cursurilor propriu-zise. 

USR susține într-un comunicat de presă că introducerea programului lor. „școlii de la 8 la 17” ar fi impus dezvoltarea infrastructurii școlare și ar fi fost o cale eficientă de a combate abandonul școlar și industria meditațiilor: „Școala de la 8 la 17 era singura cale de a opri abandonul școlar și industria meditațiilor. Dar PSD și PNL resping la foc automat orice idee bună, orice intenție mai curajoasă. Vor să rămânem cu aceleași școli aglomerate, cu presiunea pe părinți de a suporta costul învățământului. Vedem că tot ce a însemnat România Educată se traduce doar prin vorbe goale”, a afirmat Ștefan Pălărie, senator USR, membru al Comisiei pentru învățământ din Senat.

Ar fi fost introdus doar după câțiva ani de pregătire

Propunerea USR  viza introducerea programului prelungit abia după mai mulți ani în care școlile sa poată fi pregătite: ” cel mai târziu – începând cu anul școlar 2029-2030 de către toate unitățile de învățământ” precizează comunicatul 

Am primit mesaje din partea părinților pe site-ul legile-educatiei.usr.ro despre cât ar fi ajutat această prevedere. Coaliția a decis, însă, să le respingă și să evite reforma care ar fi putut schimba felul in care se face școală în România”, afirmă senatoarea Silvia Dinică, membră în Comisia pentru învățământ din Senat.

USR consideră că, pe lângă orele obligatorii, copiii trebuie să beneficieze de o masă la prânz și, opțional, să poată rămâne să-și facă temele, să recupereze materie prin intermediul orelor remediale, să se pregătească pentru olimpiade, dar și să se bucure de activități extrașcolare (teatru, sport, vizite la muzee etc.), puse gratuit la dispoziția lor, a precizat comunicatul de presă USR Bistrița-Năsăud.

Parlamentarii USR au colectat propuneri de amendare a proiectului legilor educației si si-au prezentat propunerile în dezbateri organizate în multe județe, înclusiv în Bistrița-Năsăud:

Trei parlamentari USR au analizat la Bistrița cu profesori, părinți și elevi forma în care au ajuns legile educației înainte de dezbaterea din Senat

 

 

Share.

Lasă un comentariu