Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Proiect de lege care le acorda angajaților din primăriile rurale decontarea navetei a trecut miercuri de Parlament

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parlamentarii au votat în această săptămână un proiect de lege care le permite angajaților din primăriile rurale să-și deconteze, în anumite condiții naveta de acasa la locul de muncă și retur. Proiectul care a fost inițiat de parlamentari din arcul guvernamental precizeaza ca vrea sa le faciliteze primăriilor izolate posibilitatea de a avea angajați bine pregătiți care sa vină la slujbă de l a distanță.

Legea, pe care o puteți citi aici a trecut de Camera Deputaților și mai trebuie promulgată doar de presedinte pentru a intra în vigoare. Proiectul care modifică Legea 153 din 2017 privind plata personalului plătit din fonduri publice. precizează că sumele de decont ale navetei se stabilesc prin hotarare de Consiliu Local, Guvernul fiind cel care va trebui sa stabileasca normele metodologice de aplicare.

Proiectul a fost votat de majoritatea din Parlament și a trecut cu 183 de voturi pentru și 89 împotrivă. Toți cei patru deputați ai majorității din Bistrița-Năsăud au votat pentru acest proiect legislativ, Lorant Sas (Reper ) votand împotriva legii, potrivit tabelului de vot consultat de Bistrita Express.

Share.

About Author

Lasă un comentariu