Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Lorant Sas: înlocuirea probelor orale la BAC și eliminarea evaluării la clasa a VI-a- submineaza fundamentul evaluării

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Deputatul  REPER Lorant Sas critică decizia guvernului de a înlocui probele orale de Bacalaureat cu media de la clasă și de a elimina evaluarea națională la finalul clasei a VI-a. El spune că măsurile  sunt doar niște soluții de avarie care nu fac decât să submineze fundamentul evaluării obiective și corecte a pregătirii elevilor.
”Înlocuirea probelor orale de la Bacalaureat cu media de la clasă ridică serioase întrebări cu privire la echitatea și obiectivitatea procesului de evaluare” mai spune deputatul bistrițean. Și alți reprezentanți REPER au criticat soluția Ministerului Educației.
Copresedinta Ramona Strugariu  spune ca ”Fiecare elev trebuie să aibă oportunitatea de a-și demonstra abilitățile și cunoștințele specifice examenului de Bacalaureat prin intermediul unor probe individuale, care să permită o evaluare adecvată și corectă. Echivalarea cu mediile obținute în timpul liceului nu reflectă în mod real nivelul de pregătire al elevilor și poate crea discrepanțe și inechități între aceștia”
Share.

Lasă un comentariu