Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un manager de aprovizionare al unei companii din Bistrița cercetat de procurori pentru o delapidare uriașă a firmei la care lucra, de peste 2 milioane de lei

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Managerul de aprovizionare al unei firme din Bistrița a fost reținut de polițiștii de la Criminalitate Economică pentru delapidare cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, anunță IPJ Bistrița-Năsăud.

Bărbatul a fost reținut la capătul a două percheziții domiciliare făcute astăzi, 9 august, Perchezițiile au fost efectuate în localitățile Bistrița și Salva, la locuința managerului de aprovizionare, un bărbat de 34 de ani, bănuit de comiterea faptelor și la un alt imobil deținut de familia acestuia. Bărbatul este acuzat că în cursul acestui an ar fi comandat în numele societății la care era angajat, materiale de construcții, de la diverși furnizori, iar pentru plata acestora, ar fi completat bilete la ordin, pe care le-ar fi semnat în fals, în numele administratorului societății angajatoare. Ulterior, marfa comandată ar fi fost livrată la diverși beneficiari, iar bărbatul de 34 de ani ar fi încasat sume de bani, reprezentând contravaloarea acesteia, pe care și le-ar fi însușit fără drept. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor a fost estimat la o sumă uriașă , de peste 2 milioane de lei.

Are sechestru asigurător pe 2 mașini si  un apartament 

Polițiștii susțin că după  percheziții au ridicat, pentru continuarearea cercetărilor facturi fiscale, instrumente de plată și alte documente cu valoare probatorie. Pentru recuperarea prejudiciului, polițiștii au dispus  sechestru asigurator pe două  autovehicule și un apartament, estimate la aproximativ 100.000 de euro, în condițiile în care valoarae prejudiciului depășește 400 de mii de euro.

”După percheziții, bărbatul a fost condus la sediul Poliției pentru audieri, ulterior față de acesta fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. În cursul zilei de mâine, 10 august, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Cercetările vor fi continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud, în vederea documentării faptei sub toate aspectele ei.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglemantată de Codul de Procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” a transmis IPJ.

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu