Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Gara din Beclean va avea clădire nouă și sisteme de circulație moderne. CFR Infrastructură a demarat licitația pentru proiect

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gara din Beclean va avea o clădire nouă pentru călători  construită prin fonduri externe nerambursabile obținute prin Programul Transporturi dar și de la bugetul de stat. CFR Infrastructură a lansat licitația pentru proiectul tehnic și execuție atât pentru Gara din Beclean, cât și pentru cea din Dej. La Beclean proiectul include o clădire nouă și modernizarea peronului, dar și multe alte dotari aferente, inclusiv modernizarea sistemelor de circulație, în timp ce la Dej licitația e pentru modernizarea clădirii și peronului. Prețul estimat pentru Stația Beclean este între 8 și 8,7 milioane de euro, prețuri fără TVA.

Data licitației este 26 septembrie, cu deschiderea ofertelor în aceeași zi, iar pentru realizarea propriu-zisa a lucrarilor termenul este de 29 de luni.

Pe lângă ridicarea unei noi clădiri, cu dotari standard  la Beclean, proiectul presupune și modernizarea peroanelor de la linia 2  dar și marcaje direcționale (colorate și tactile) pentru persoanele cu deficiențe locomotorii, bănci pentru călători, sistem audio și electronic pentru informarea publicului călător, sistem video de supraveghere, panouri informative, panouri publicitare și evident, rețea Wi-Fi.

În plus cei care castiga licitația au obligația sa asigure realizarea unei parcari auto și rastele pentru biciclete, spații destinate pentru activitate feroviară,  modernizarea instalațiilor de telecomunicații, siguranța circulației precum și reamenajarea spațiilor verzi.

Licitaţia deschisă şi documentaţia de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP), la adresa www.e-licitatie.ro.

Pe același subiect:

Una din cele mai importante gări din Bistrița-Năsăud va fi modernizată cu 8,5 milioane de euro.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Foarte bine că gara Beclean pe Someș- un important nod feroviar, a fost inclusă pe lista celor care urmeaza a fi modernizate prin fonduri externe nerambursabile din PROGRAMUL TRANSPORTURI și de la BUGETUL DE STAT. Numai că o modernizare ar merita si gara Sărătel, un nod feroviar la fel de important care se afla pe magistrala de căi ferate Bucuresti-Baia Mare, dar si in apropierea nodului rutier dintre DN17 si DN15A. De aceea, modernizarea gării Sărătel ar putea să includă si amenajarea unui centru intermodal de transport extins pentru transportul de călători si de mărfuri. Acest centru intermodal de transport de la Sărătel ar putea constitui un stimulent si pentru dezvoltarea altor activitati economice in zonă, la fel cum este deja platforma companiei TeraPlast. Si nu in ultimul rand, printr-o asemenea modernizare, gara din Sărătel ar putea deveni pentru Bistrita, ceea ce este aeroportul Otopeni pentru Bucuresti.

Lasă un comentariu