Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Pubele pe bani europeni pentru colectare selectivă în Bistrița-Năsăud. Finanțarea e pentru înlocuirea sacilor si a pubelelor deteriorate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Județul Bistrița-Năsăud va avea la dispoziție  aproape 190 de mii de pubele pentru colectare selectivă care vor fi achiziționate din bani europeni printr-o finanțare asigurată prin Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, a anunțat managerul ADI Deseuri, Cristian Niculae. Banii vor asigura achiziția de pubele albastre și verzi care sa înlocuiasca sacii folosiți până acum.
Contractul de finanțare  pentru achiziționarea a peste 188.000 de pubele atât de necesare colectării selective a deșeurilor a fost semnat la sfârșitul săptămânii Ministerul Proiectelor Europene.

”Aceste pubele vor fi distribuite gratuit fiecărei gospodării și vor asigura oamenilor din județul nostru condiții pentru o colectare selectivă mai facilă și mai eficientă a deșeurilor reciclabile” a anunțat ADI Deseuri. Cele mai multe pubele (170 de mii) sunt albastre pentru hartie/carton, respectiv  verzi pentru sticlă,) un numar mai mic de circa 22 de mii fiind galbene pentru plastic, pentru care exista un numar mare de pubele.

Ne dorim ca într-un timp scurt să achiziționăm și să distribuim cetățenilor cele: – 83.443 pubele albastre pentru colectarea hârtiei și cartonului – 83.443 pubele verzi pentru colectarea sticlei- 21.443 pubele galbene pentru colectarea plasticului și metalului. Dorim să asigurăm cetățenilor județului Bistrița-Năsăud servicii de salubritate de calitate prin care să creștem gradul de reciclare a
deșeurilor colectate. Am pornit de la 11 % procent de valorificare a deșeurilor reciclabile în anul 2020, iar prin măsura colectării de la poarta casei și efortul și implicarea cetățenilor am reușit să creștem acest procent la peste 30 %. Suntem încrezători că prin această investiție, acest procent va crește semnificativ, iar banii obținuți din valorificarea deșeurilor reciclabile se vor întoarce în toate comunitățile din județul Bistrița-Năsăud ” a precizat comunicatul ADI Deseuri.

 

Share.

Un comentariu

Lasă un comentariu