Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Doisprezece comune din Bistrița-Năsăud, un pic mai aproape de alimentarea cu gaze naturale.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mai multe comune din Bistrița-Năsăud care si-au pregătit documente și asocieri interjudețene pentru racordarea la conductele de gaz au primit vestea că vin în sfârșit alocari pentru extindere si construire de rețele. 

Vestea le-a dat-o secretarul de stat Monica Săsărman, bistrițeanca de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, cea care a si condus înainte de numire ADI-ul județean Gaz, unii dintre primarii comunelor care vor beneficia de investiție fiind prezenți  la o conferință de presă organizata luni, 11 septembrie în sediul PSD. Primarii, dintre care mulți așteaptă de peste 20 de ani investiția spun că 2025 ar putea fi un termen rezonabil pentru realizarea acesteia.

Potrivit Monicăi Săsărman peste 187 milioane lei vor fi alocați prin ordine de miniștri pentru cele trei asocieri de comune  special constituite în Bistrița-Năsăud pentru introducerea gazului. ” Ordinul de ministru pentru alocarea sumelor pe obiective de investiţii a plecat de la Ministerul Dezvoltării şi este acum la Ministerul Energiei, iar în perioada imediat următoare ar putea fi semnate contractele de finanţare” a spus oficialul din Ministerul Dezvoltării.

Este vorba de Asocierea Dumitra- Zagra, Nimigea şi  Chiuza cu 4300 de gospodarii, apoi de cea de pe  Valea Sălăuţei,  cu Salva, Runcu Salvei, Coşbuc, Telciu şi Romuli cu 3800 gospodării, respectiv  cea de pe Valea Someşului, între Rebrişoara, Feldru şi Rebra cu 3700 de gospodării.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu