Angajații Primăriei Bistrița, clădirea centrală au fost evacuați din birouri marți în jurul orelor 12,00, timp de o jumătate de oră după ce un apel la 112 semnala o posibilă amenințare cu bomba în clădirea municipalității. Potrivit poliției a fost vorba de un apel primit de un funcționar dintr-o altă instituție care ar fi fost înștiințat de un individ ca va arunca în aer sediul Primăriei dacă nu i se vor trimite cisterne de apă în cartierul Slătinița. Funcționarul cu pricina este cel care ar fi sunat la 112.
Viceprimarul Sorin Hangan, cel care are conducerea operativă a Primăriei în absența din localitate a Primarului Turc este cel care a fost sunat de conducerea Poliției BN să ia măsurile de evacuare a angajaților, până la verificarea situației.
În zonă au fost trimiși ofițeri genisti și mai multe mașini de poliție care după evacuare au verificat birourile Primăriei: ” Am fost sunat de un comisar sef de la IPJ ca s-a primit un apel prin 112 ca daca nu trimitem in jumătate de ora 5 cisterne de apă în Slătinița va arunca Primăria în aer. Poliția a trimis genistii, așa e procedura standard în astfel de situații, am evacuat colegii (…) După o jumătate de oră în care s-au făcut verificari în birouri am fost resunat de același comisar că a fost localizat telefonul de pe care s-a făcut apelul și ca nu e niciun pericol, sa rechemam colegii. Cam asta a fost” a explicat Sorin Hangan pentru BistrițaExpress.
Un comentariu
Cetățeanul care a sunat la 112 și la prefectură și a anunțat că dacă Primăria nu duce într-o jumătate de oră cinci cistrne cu apă în localitatea componentă Slătinița va arunca Primăria în aer, era supărat din cauza lipsei apei potabile de care localitatea suferă de foarte multă vreme.
Dincolo de gestul condamnabil al amenințării cu bombă, rămâne un adevăr revoltător legat de promisiunile neonorate ale autoritătilor. Iată ce spunea la inceputul anului 2021 primarul Ioan Turc, despre introducerea apei potabile in localitatea Slătinita: ”Suntem în faza de obținere a autorizației de construire. Având contract de execuție, preconizăm începerea lucrărilor în luna martie. Sper ca lucrurile să decurgă cât se poate de fluent, să nu ne lovim de binecunoscutele impedimente aproape inerente unor proceduri.
Este un angajament pe care l-am luat și pe care avem de gând să-l respectăm. Termenul de executare este 12 luni. Aici discutăm despre cele două componente: apă și canalizare.”
De atunci au trecut mai bine de 2 ani si jumătate fără să se intâmple minunea.