Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Lorant Sas: ”coșmarul se transformă în realitate, banii s-au terminat, gaura bugetara e enormă”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Deputatul bistrițean Lorant Sas califică măsurile de modificare a codului fiscal și mai ales măsurile impuse mediului privat din România drept o sfidare la adresa antreprenorilor, o ”nemernicie”. Lorant Sas, parlamentar al REPER a scris facand trimitere la  Margaret Thatcher care spunea că “socialismul nu durează decât până se termină banii altora, comentand: ”coșmarul se transformă în realitate”.
Banii s-au terminat, gaura bugetară e imensă. Guvernanții PSD-PNL vor taxe mai mari pentru sectorul privat. Ne pregătesc următoarele:
📍 taxe suplimentare pe cifra de afaceri a microîntreprinderilor: 1% până la 60.000 de euro și 3% pentru venituri anuale de peste 60.000 de euro; Indiferent că înregistrezi profit sau pierdere, chiar dacă ești la început de drum, tu, antreprenorule, vei plăti pentru fiecare leu facturat! 📍 eliminarea facilităților fiscale din IT, construcții și agricultură; Sectoarele strategice din economie își vor pierde angajații, care, în număr mare, vor alege oferte din alte țări. Firmele vor da faliment și vor pierde contracte. 📍 renunțarea la cota de TVA 5% pentru instalarea de panouri fotovoltaice; Stimularea independenței energetice a gospodăriilor nu mai este o prioritate pentru guvernanți.
 Să redăm și câteva “măsuri de diminuare” a cheltuielilor din sectorul public:
desființarea posturilor VACANTE!!!
 desființarea funcției de șef birou;
 acordarea voucherelor de vacanță NUMAI pentru angajații din sectorul bugetar cu venituri sub 14.000 RON brut, concomitent cu MAJORAREA acestora de la 1450 lei la 1600 lei;
 achiziții de telefoane mobile în valoare de maxim 500 lei per aparat iar cheltuielile cu abonamentul nu pot depăși valoarea de 25 lei pe lună (proiectul inițial prevedea 50 de lei) ” a scris deputatul din comisia pentru industrii care a adăugat: Incredibil, dar adevărat. Guvernanții au aflat din reclamele TV cum că există abonamente de telefonie mobilă “nelimitate” la 5 euro/lună și au rectificat proiectul de lege. Uraaa, ați salvat bugetul…Câtă nemernicie, ce sfidare la adresa antreprenorilor!
Share.

Un comentariu

 1. Acest guvern al struto-cămilei PSD-PNL are în vedere o reformă fiscală, prin împovărarea contribuabilului onest si a mediului de afaceri cu noi taxe si impozite care să aducă mai multi bani la buget pentru a reduce deficitul bugetar excesiv. Pentru asta Guvernul Ciolacu vrea să-si asume răspunderea in Parlament pe asa-zisa „Ordonanta austeritătii”.
  Opozitia din Parlament pregăteste o motiune de cenzură, dar cu destul scepticism de reusită de a da jos Guvernul, dat fiind faptul că PSD si PNL înseamnă 60% în acest moment în Parlamentul României. Numai că trebuie luate în considerare tensiunile existente între PNL si PSD. Acestea pot duce la răsturnarea guvernului Ciolacu cu sprijinul unei părti din PNL tot mai nemultumite de la început de coalitia cu PSD. Groparul PNL este Klaus Iohannis, cel care, pentru linistea lui, a adus PSD la Guvernare, desi Partidul Național Liberal avea o decizie statutară a Biroului politic Național prin care practic se interzice orice colaborare cu PSD.
  In teritoriu există o mare nemultumire a laberalilor faţ de coalitia cu PSD. Un exemplu este Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și politician cu greutate în PNL, a identificat cu ceva timp in urma, trei motive care au făcut ca PNL să piardă politic:
  – Primul motiv a fost „festivalul democrației”, adică schimbarea pe bandă rulantă a președinților partidului, mai întâi Ludovic Orban, apoi Florin Cîțu. Semnalul schimbărilor a fost dat mereu de președintele Klaus Iohannis. Mari controverse a stârnit și preluarea conducerii partidului de către Nicolae Ciucă, mai ales că el e general în rezervă, deci nu avea nici o legătură cu liberalismul și până să ajungă senator pe listele PNL practic n-a avut nici o tangență cu acest partid.
  – Al doilea motiv se referă la alianța cu PSD. Și aceasta a fost decisă tot de Iohannis, fapt pe care chiar președintele l-a recunoscut.
  – A treia cauză este performanța slabă a guvernării cu Nicolae Ciucă premier pentru care PNL are acum probleme.
  De asemenea există o mare nemultumire in societate față de Guvern care prin „Ordonața austeritătii” întelege austeritatea doar pentru plătitorul onest de biruri necesare satisfacerii „nevoilor speciale” ale apararului bugetar supradimensionat.
  Nimic însă despre reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului, prin reforme structurale profunde precum:

  -Reducerea numărului de ministere la 15-16, la fel cum este in Franţa şi Germania;

  -Desfiinţarea agenţiilor şi instituţiilor care nu sunt neapărat necesare, atribuţiile lor putând fi preluate de alte instituţii, simultan cu o descentralizare reală;

  -În administraţia locală, păstrarea acelor primării care servesc peste 8.000 de cetăţeni, şi comasarea celorlalte;

  -Reducerea numărului de judeţe la 16, într-o primă etapă, apoi la 8, echivalente cu regiunile de dezvoltare;

  – Înlocuirea instituţiilor care servesc acum cetăţenii prin numerosi funcţionari, cu aplicaţii informatice care funcţionează nonstop, online.

  De asemenea, atragerea fondurilor europene in special pentru proiectele incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este conditionata de îndeplinirea programului de reforme propuse de România si agreate împreuna cu oficialii Comisiei Europene, care sunt mult întârziate, riscând să pierdem banii europeni. Este vorba de asa-zisele jaloane din PNRR, precum:

  -Reforma pensiilor speciale si trecerea lor pe contributivitate ;

  -Reforme în politica fiscală;

  -Revizuirea cadrului legislativ pentru companiile cu capital de stat;

  -Revizuirea sistemului de salarizare în administrația publică;

  –Crearea și operaționalizarea Bancii Naționale de Dezvoltare;

  –Un nou sistem pentru a accede în funcțiile publice;

  -Modificarea legilor justiției și consolidarea cadrului anti-corupție;

  -Transport fără emisii de carbon;

  -Energie Regenerabilă.

Lasă un comentariu