Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cătălin Drulă: Îl vom împiedica pe Ciolacu, creșterea taxelor nu va intra în vigoare la 1 octombrie. Ce plănuiește USR să facă?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele USR, Cătălin Drulă anunță că USR va face tot ce îi stă în putință pentru a împiedica intrarea în vigoare de la 1 octombrie a creșterii taxelor, potrivit prevederilor din pachetul de măsuri pe care Guvernul își va asuma răspunderea. Atacul la Curtea Constituțională rămâne singura soluție pentru a opri legea” transmite președintele USR care precizează și că Avocatul Poporului ar trebui sa se sesizeze pe OUG-ul care-îi permite Guvernul  sa creasca  în orice moment taxarea facand derogare de la Codul Fiscal care nu o  permite fără perioada de implementare. 

Cum vede USR asumarea de catre Guvern a noilor taxe: ”Sunt pe drojdie, trebuie să contribuiți, să-mi dați niște bani, băgați în portbagajul Guvernului”

Drula introduce în discuția despre noile taxe și ultimul caz de mare corupție a presedintelui de Consiliu judetean din Buzau, suspendat din PSD după flagrant:  ”Exact pentru banii murdari, furați, din portbagajul domnului Buzatu și al altor baroni cresc ei taxele românilor. Trebuie finanțată această clientelă de partid. Dacă tot adunăm zecile de milioane de peste tot, de pe unde se drenează banul public, ies miliardele alea care-i sunt lipsă domnului Ciolacu la buget. Iar în spatele banilor furați de clientela de partid înseamnă un drum mai prost, spitale lipsă, drame reale, oameni care pleacă din țară. Domnul Ciolacu vine și ne spune acuma: «Sunt pe drojdie, trebuie să contribuiți, să-mi dați niște bani, băgați în portbagajul Guvernului»”, declară Cătălin Drulă.

Catalin Drulă  îl acuză pe premierul PSD că încalcă Constituția și legile pentru că emite ordonanțe de urgență cu derogări. ”Domnul Ciolacu calcă în picioare Constituția și legile țării, e la a treia ordonanță de urgență în ultima lună prin care spune că lui nu i se aplică legea. Și-a dat de două ori derogare de la Legea responsabilității fiscal-bugetare. Ce înseamnă derogare? Înseamnă «sunt șef peste țară și legea nu mi se aplică». Iar acum vine cu încă o ordonanță de urgență prin care își dă exceptare de la o prevedere cheie din Codul Fiscal. La ce mai sunt atunci bune legile? Că asta este guvernare prin decret. Sperăm că se mai găsește rațiune și patriotism la CCR pentru că avem argumente solide și vom ataca pachetul de legi ca taxele să nu se mărească de la 1 octombrie”, a spus Cătălin Drulă.

Președintele USR cere și Avocatului Poporului să nu mai închidă ochii la abuzurile PSD și PNL și să atace la CCR ordonanțele de urgență prin care Marcel Ciolacu își dă derogare de la respectarea legilor în vigoare, precizează un comunicat de presă al USR.

 

Share.

Lasă un comentariu