Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul bistrițean Lorant Sas decepționat de anularea discursului președintelui Zelenski în Parlament: ”E strigător la cer. Șefii Parlamentului nu pot fi captivii extremiștilor” spun liderii REPER

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul bistrițean Lorant Sas (REPER) s-a arătat revoltat de cedarea conducerii Parlamentului în fața extremiștilor, după anunțul că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski nu va mai susține un discurs în fața plenului reunit al celor două camere, așa cum s-a anunțat inițial

De altfel partidul lui Lorant Sas, REPER a transmis un comunicat de presă în care atrage atenția că anularea adresării președintelui Zelenski în plenul reunit al Parlamentului României, ”de frica celor doi clovni politici, Simion și Soșoacă, este o imensă greșeală”.
Copreședintele REPER Ramona Strugariu a întrebat retoric  în comunicatul în cauză că  e revoltător: ” E strigător la cer, dragi colegi din oricare partid politic cu un strop de demnitate. Vă sufocă extremiștii. Am fi singura țară dintre toate cele pe care le-a vizitat Volodimir Zelenski unde se întâmplă aşa ceva.
În România nu decide Putin. Cer președinților Camerelor şi colegilor parlamentari să nu îndrăznească să fie inițiatorii sau complicii unei asemenea inepții şi gafe diplomatice de proporții.
Evacuați plenul de saltimbanci şi primiți un lider al lumii cum se cuvine. Nu faceți de râs România!”, spune Ramona Strugariu, copreședintă a Partidului REPER în comunicatul de presă.
Dacă Parlamentul cedează în fața celor care se fac portavocea Rusiei în România, asta arată slăbiciune și o disoluție a autorității la un nivel de neînchipuit. Șefii Parlamentului nu pot fi captivii extremiștilor, le cer să se ridice la înălțimea funcțiilor pe care le ocupă și să ia deciziile care ajută statul român”,  a spus și Dragoș Pîslaru,celălalt copreședinte REPER.

Pe de altă parte Volodimir Zelenski a susținut în conferința de presă comună cu presedintele Iohannis că nu venise pregătit să țină un discurs  în Parlament, însă că o va face cu o alta ocazie.  Inițial parlamentarii fuseseră informați că presedintele Zelenski va ține un discurs în fașa camerelor reunite, astăzi  la ora 17,00. Zelenski va fi prezent în Parlament însă numai pentru întâlniri cu președinții celor două camere. cele două camere au fost convocate astăzi după ora 15,00 pentru o sedință comună.

Share.

Lasă un comentariu