Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un urs s-a plimbat sâmbătă noaptea prin zonele centrale ale Bistriței. A fost surprins de camere în Decebal, pe Artarilor, în zona Pietonalului și în parcul municipal. Cu o ora inainte s-au dat mesaje RO Alert

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un urs a ajuns să străbată Bistrița sâmbătă noaptea în jurul orelor 23,00, spre uluirea celor care l-au surprins fugind pe străzile orașului. Bistrițenii au primit mesaje Ro-alert pe telefoane  în jurul orelor 22,00 că un urs a fost văzut în oraș și să-și ia măsuri de protecție, însă nimeni nu se aștepta să-l vadă chiar pe străzile centrale ale orașului.

Ursul a fost filmat de camerele de luat vederi ambientale sau de telefoanele trecătorilor pe Bulevardul Decebal, în zona trotuarului  (Forța Zero) apoi alergând derutat pe Bulevardul Republicii, pe sosea și apoi dezorientat pe zona cu gazon  și ulterior în zona Pietonală, intersecția cu Piața Morii, pentru a fi surprins alergând în parc în zona stadionului.

Se pare că jandarmii au reușit să scoată ursul din oraș dirijându-l spre Pădurea Codrișor.

Pe filmarea făcută cu telefonul de un trecator din Piața Morii poate fi zărită și o mașină de jandarmi în spatele ursului. În alte fotografii pot fi zarită în apropiere si mașini ale poliției locale. O alta raportare a fost făcută pe Arțarilor, înainte ca animalul sa ajungă în zona Decebal. Cu două ore înainte de alerta din Bistrița, ursul a fost văzut pe raza Sigmir, acolo unde localnicii au fost avertizați de prezența unui urs de la ora 20,00.

Sursa video : Grec Laurențiu

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Prima dată Locuitorii din Bistrita au primit un mesaj Ro-Alert din partea ISU BN pe data 14 octombrie, fiind avertizati că un urs și-a făcut apariția pe raza localității Sigmir, pe strada Valea Sigmirului. Ulterior ursul a ajuns în Bistrița, fiind văzut pe Bulevardul Republicii în apropierea cu strada Ursului. Coincidență sau nu, se pare că ursul căuta strada ce-i poartă numele la capătul căreia se află o văgăună săpată de municipalitate pentru a deveni pasaj subteran, ce poate fi confundată cu un bârlog.
    Lăsând gluma la o parte, orasul Bistrita este în apropierea unor domenii de vânătoare recunoscute pentru exemplarele de urs brun, precum Dealu Negru sau Budacul de Sus.

Lasă un comentariu