Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Poliția a reținut vineri noaptea doi indivizi în cazul agresării boxerului Dani Borgovan. Percheziții la 4 domicilii la o săptămână de la incidentul care l-a trimis în comă la spital

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Poliția Bistrița-Năsăud a anunțat vineri noaptea reținerea pentru 24 de ore a doi bărbați de 28 și 33 de ani în cazul agresiunii comise în urmă cu o săptămână asupra boxerului Daniel Borgovan. Cei doi vor ajunge sâmbătă, 28 octombrie cu propunerea de arestare preventivă în fața judecatorilor de drepturi și libertăți ai Judecatoriei Bistrița. Polițiștii de la investigații criminale  i-au reținut pe cei doi suspecți după ce le-au percheziționat alături de mascați (Acțiuni Speciale) locuințele lor dar și a altor persoane presupus implicate ,din Șintereag și Bistrița și au ridicat diferite ”mijloace de probă”.

Cei doi dar și o a treia persoană, posibil partenera boxerului Daniel Borgovan, cea care i-ar fi chemat în ajutor au fost duși la audieri cu mandate de aducere  în sediul Poliției Județene, însă măsura reținerii pentru 24 de ore a fost dispusă doar pentru bărbați. Încadrarea în acest moment este de infracțiune de lovire sau alte violențe și vătămare corporală.

Scandalul în urma căruia tânărul boxer Daniel Borgovan a fost bătut în apartamentul în care locuia alături de partenera sa si de copilul de câteva luni și pe casa scării a avut loc exact în urmă cu o saptămână. Tânărul a ajuns în comă la spital și este internat în secția de ATI a secției de neurochirurgie.

Cazul lui Dani Borgovan a provocat o vie emoție și proteste în fața Spitalului Județean și apoi a Palatului de Justiție, după o mobilizare uriașă pe rețelele de socializare pentru a descuraja orice tentative de mușamalizare . Cazul a fost abordat și în ultima ședință a Colegiului Prefectural, iar Inspectoratul General al Poliției îl monitorizează în mod direct.

”În cursul zilei de astăzi, 27 octombrie 2023, în vederea administrării probatoriului în cauză, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară emise de instanța de judecată, în localitățile Bistrița și Șintereag, fiind identificate și ridicate diferite mijloace materiale de probă.

În continuarea cercetărilor, trei persoane au fost conduse la sediul Poliției în baza mandatelor de aducere pentru audieri, iar față de două dintre acestea a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și vătămare corporală.

La data de 28 octombrie 2023, cele două persoane reținute, în vârsta de 33, respectiv 28 de ani vor fi prezentate judecătorului de drepturi si libertăți din cadrul Judecătoriei Bistrita cu propunere de arestare preventivă.

Activitățile de urmărire penală au fost desfășurate de polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Suportul de specialitate a fost asigurat de polițiști din cadrul Directiei de Operatiuni Speciale.

Share.

About Author

Lasă un comentariu