Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR acuză coaliția de guvernare că ordonanța păcănelelor votată luni în Senat vinde iluzii.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

USR s-a revoltat în Senat în timpul votului pentru ordonanța păcănelelor pentru că au susținut senatorii partidului una a vândut Guvernul si parlamentarii coaliției și cu totul altceva au livrat. Senatorii USR, care au propus mai multe amendamente menite să protejeze pe cei care cad victime acestei industrii, si-au vazut propunerile respinse îmcă din ședințele pe comisii. În plen au afișat pancarte împotriva formei ordonanței, însă aceasta a trecut fără modificări.

”Coaliția PSD-PNL a cedat presiunilor industriei jocurilor de noroc și, în loc să ia măsuri pentru a elimina păcănelele din orașe, așa cum promitea premierul Marcel Ciolacu acum o lună, nu a făcut decât să crească o serie de taxe ca să strângă mai mulți bani de la operatori” acuză USR într-un comunicat de presă.

USR atrage atenția că ordonanța votată în Senat, (nn care va ajunge în Camera Deputaților, care e și decizională)  nu schimbă nimic semnificativ, pentru că ”România rămâne împânzită de păcănele, reclamele vor continua nestingherite”

În plen senatorii USR le-au spus colegilor din majoritatea de guvernare că au transformat instituția Parlamentului într-o sală imensă de păcănele: ”Stimați colegi, nu votați cu ochii legați! Vă rog să-l întrebați pe Marcel Ciolacu dacă a cedat presiunilor mafiei – noi credem că a cedat și v-ați predat și dumneavoastră. Noi, cei de la USR, am depus amendamente susținute de peste 70.000 de români: vrem să scoatem reclamele la păcănele, vrem să scoatem sălile de joc din drumul copiilor spre școală, vrem să însănătoșim societatea. Toate aceste amendamente au fost respinse. Oare nu e ca la păcănele? Când intri, ți se promite un câștig, iar când ieși din sala de joc ești dator, depresiv și marginalizat. Asta faceți cu acest proiect de lege – vindeți iluzii!, a spus senatorul USR Sebastian Cernic în plenul Senatului.

Informații de context: „Ordonanța Păcănelelor” a fost adoptată de Senat cu 79 de voturi pentru, un vot împotrivă și 13 abțineri. Senatul este primă cameră sesizată. Potrivit variantei votate vor creste taxele pentru salile de jocuri noroc, inclusiv pentru cele online, nu se va mai putea consuma alcool în interiorul acestora, iar Oficiul Jocurilor de Noroc vor înființa un registru al acestor săli, iar societatile care nu au sediu in Romania,  statele UE, sau Cofereratia Elvetiana nu vor primi licenta de funcționare.

 

Share.

Un comentariu

 1. Imi vine în minte „Lupta cu inerția” numele unui volum de versuri postum de Nicolae Labiș. Programul de țară a premierului Marcel Ciolacu ar putea fi numit „Lupta cu păcănelele”, fiindcă nu-l duce mintea la mai mult. Asa crede premierul că va scoate România din deficitul bugetar excesiv fără să facă nimic pentru reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului, prin reforme structurale profunde precum:
  -Reducerea numărului de ministere la 15-16, la fel cum este in Franţa şi Germania;
  -Desfiinţarea agenţiilor şi instituţiilor care nu sunt neapărat necesare, atribuţiile lor putând fi preluate de alte instituţii, simultan cu o descentralizare reală;
  -În administraţia locală, păstrarea acelor primării care servesc peste 8.000 de cetăţeni, şi comasarea celorlalte;
  -Reducerea numărului de judeţe la 16, într-o primă etapă, apoi la 8, echivalente cu regiunile de dezvoltare;
  – Înlocuirea instituţiilor care servesc acum cetăţenii prin numerosi funcţionari, cu aplicaţii informatice care funcţionează nonstop, online.
  Au existat mai multe initiative privind reorganizarea administrativ-teritorială a României, prin comasarea satelor și reducerea numărului de județe, care ar trebui luate in dezbatere si promovate de parlament cel putin acum când a ajuns cutitul la os din cauza crizelor suprapuse.

Lasă un comentariu