Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Replica USR în scandalul limitării cash-ului: vrea sa elimine prin lege toate plafoanele la plata în numerar

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 USR vrea să elimine toate plafoanele la plată în numerar, nu doar cele pentru care premierul a anunțat că dă înapoi și care existau reglementate și până la pachetul fiscal adoptat prin asumare de Guvern.

 USR anunță că a depus un proiect de lege care asigură dreptul de a plăti cu numerar pe teritoriul României, calificând  limitarea cash-ului drept o aberație si argumentând că un numar limitat de țări europene impun plafoane la plata cu cash.

Aberația limitării numerarului trebuie să dispară! Limitarea plăților cu numerar pentru români impune costuri suplimentare și drumuri inutile pentru a face plăți. Pentru antreprenori, costurile cu comisioanele vor crește cu 1-2% la depunerea banilor în bancă la ghișeu. La fel și pentru plățile prin POS. Și toate acestea pentru ce? Pentru combaterea evaziunii? Aveam printre cele mai mari evaziuni din Europa și totodată printre cele mai scăzute limite la plată cu numerar chiar și înaintea noilor restricții. Este o minciună că e pentru combaterea evaziunii, totul este pentru ei și pentru a controla mai mult portofelele românilor”, a spus deputata USR Cristina Prună im comunicatul de presă al USR.

”Platile in numerar trebuie sa fie legale și în România”

Limitarea plăților cash afectează negativ întreaga economie, România fiind printre singurele 5 țări din Europa cu limite mai mici de 3.000 de euro la plățile cash și printre singurele 15 țări cu limite la plata cash, susține USR.  ”Plățile în numerar trebuie să fie legale. Dacă se poate în Germania, Anglia, Suedia, Irlanda, Polonia, Austria, Finlanda și multe altele țări, de ce nu s-ar putea și în România? Statul nu ar trebui să oblige pe nimeni să lucreze nici cu card, nici cu numerar. Să lucreze în ce își doresc comercianții români și clienții lor. Țările iubitoare de libertate nu limitează plățile în numerar. Doar țările precum China comunistă care folosesc banii ca mijloc de control al populației. Din China s-au inspirat și Marcel Ciolacu, PSD și PNL, atunci când au impus cea mai draconică limitare a numerarului din UE”,  susține deputatul USR Claudiu Năsui.

Proiectul depus de USR oferă oamenilor mai multe opțiuni pentru gestionarea banilor lor. În plus, permite tuturor cetățenilor, inclusiv celor cu acces limitat la serviciile bancare sau digitale, să participe la economie,  mai precizat USR într-un comunicat de presă.

 

Share.

Un comentariu

 1. Motto:
  „Când Dumnezeu vrea să piardă pe cineva, mai intâi îi ia mințile.”
  (Euripide)
  Comportamentul lui Marcel Ciolacu în calitatea de premier duce cu cu gândul la cartea intitulată „BOLNAVI LA PUTERE” a lui David Owen, medic și politician englez, care de la bun inceput defineste „Beția Puterii” sau Sindromul HYBRIS ca pe o boală ce se manifestă ca o sumă de trăsături și simptome la o serie de oameni politici, care aflându-se la putere, își schimbă comportamentul, datorită unor profunde modificări ale stării mentale.
  De asemenea, scriitoarea americană Barbara Tuchman spunea: „Starea de sănătate a conducătorilor politici poate să afecteze procesul guvernării și luarea deciziilor la cele mai înalte niveluri, generând PROSTIE ce se manifestă prin NESĂBUINȚĂ, STUPIDITATE, PRIPEALĂ, PERSISTENȚĂ PERVERSĂ într-o politică ce se dovedește nefuncțională sau contraproductivă”.
  Dar, în cazul deciziei guvernului de a limita plățile în numerar, cu scopul de a reduce evaziunea fiscală, Colacu s-a comportat ca “pompierul piroman” care după ce incendiază țara tot el vine să stingă focul.
  Masura idioata prevedea pentru cetățenii din România care vor să facă plăți mai mari de 2000 de lei, că acestia trebuie să aibă un card. Premierul nu gândea cât de mult vor fi afectate mai ales companiile din mediul rural. Numeroase localități din țara noastră nu au acces la internet. De altfel, o mare parte dintre societățile din sate nu au POS.
  Chiar si guvernatorul BNR recunoștea recent că o mare parte dintre români nu știu să folosesc un card, fiind de părere că Guvernul are obligația de a interveni în acest sens, făcând educație financiară prin intermediul companiilor.
  Ca si cum nu el a fost cel care a tulburat apele, Marcel Ciolacu constată triumfal că “Economia noastră nu este încă pregătită să funcţioneze cu mai puţin numerar”.
  (Vezi si: https://www.youtube.com/watch?v=ra7g3X8Fs_w&t=14s)

Lasă un comentariu