Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Transportatori de pasageri și coletărie, via extern, fără licențe luați la bani mărunți de mascați. Percheziții în Bistrița-Năsăud și alte cinci județe

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mascații au dat buzna marți 14 noiembrie, înainte de a se lumina de ziuă la cinci adrese din Bistrița-Năsăud, la domiciliile unor reprezentanți a unor firme suspectate că fac transport internațional de persoane, dar si de coletărie fără să aibă licență. Mandatele de percheziție, 14 la număr în toată țara, au fost emise se pare, după ce în vămi la intrare în țară au fost oprite autocare ale acestor firme. Poliția susține că suspectează un prejudiciu de 500 de mii de lei făcut de aceste firme prin neplata taxelor aferente

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud sunt cei care au pus în micare acțiunea și au cerut și apoi pus în executare 14 mandate de percheziție domiciliară, la imobile aparținând unor persoane din Bistrița-Năsăud, dar și din alte cinci județe: Vaslui, Vrancea, Teleorman, Galați și Cluj și o ordonanță de percheziție a unui autocar. Dosarul deschis de polițiștii bistrițeni este de evaziune fiscală, dar și de  constituirea unui grup infracțional organizat și delapidare.

Perchezițiile au fost desfășurate pentru documentarea activității infracționale și administrarea probelor într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări cu privire la 5 persoane, reprezentanți ai unor societăți comerciale care efectuează transport internațional de persoane și transport de colete, fără a deține licență și fără a înregistra în contabilitatea societăților sumele încasate, prejudiciul produs fiind estimat la aproximativ 500.000 de lei” a precizat IPJ Bistrița-Năsăud.

La activități au participat polițiști ai Serviciul de Investigații Criminale, Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Biroului Protecția Animalelor, Serviciului Criminalistic și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale – I.P.J. Bistrița-Năsăud. Totodată, acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor și luptătorilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Vaslui, Vrancea, Teleorman, Galați și Cluj și de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.  Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, a precizat IPJ BN.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu