Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Procurorii bistrițeni au dat detalii despre cazul firmelor care făceau transporturi clandestine de pachete în străinătate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Procurorii bistrițeni au dat detalii despre perchezițiile făcute în 6 județe pe la locuințele  unor angajați ale unor firme care se ocupă cu transportul internațional de persoane și de colete fără să aibă autorizari. Patru persoane au fost reținute 24 de ore, iar  doi vor ajunge azi în fața judecătorilor pentru măsuri preventive, potrivit polițiștilor

Procurorii au luat în vizor firmele cu pricina din 2022 si susțin că angajații acestora (nn cinci persoane) făceau aceste transporturi de persoane și coletărie fără avize de la autoritatea de reglementare încă din 2016 pe relația: România-Ungaria-Italia -Franța-Spania. Acuzațiile procurorilor bistrițeni vizează: constituire de grup infracțional organizat, evaziune fiscală și fals în declarații. Procurorii susțin și că activitatea de coletarie pentru care firmele încasau bani nici n-a fost trecută în actele contabile, așa ca evaziunea fiscală de care sunt acuzate a putut fi doar estimată, valoarea avansată fiind de peste 500 de mii de euro.

Un autocar cu probleme

Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița proprietarii firmelor au maii făcut o năstrușnicie: au cerut eliberarea unui nou certificat de înmatriculare pentru unul dintre autocare, pretinzând ca au pierdut certificatul. Procurorii  au aflat însă că totul era o minciună și că în realitate certificatul de înmatriculare fusese reținut de poliția unui alt stat pentru încălcarea legislației rutiere.

Ce au găsit la percheziții?

14 percheziți în 6 județe: Bistrița-Năsăud, Cluj, Vaslui, Vrancea, Teleorman și Galați au fost autorizate de procurorii bistrițeni, iar după acestea ar fi fost găsite la adrese sau în interiorul mașinilor numeroase înscrisuri doveditoare dar și importante sume de bani.

UPDATE IPJ ”Au fost ridicate mijloace de probă cât și 20.215 de euro, 28.345 de lei, 170 de lire sterline.” a precizat miercuri IPJ într-un al doilea comunicat dde presă referitor la caz.

Potrivit polițiștilor  au fost puse în executare  6 mandate de aducere, în baza cărora au fost prezentate la audieri persoane bănuite și martori, iar după audieri au fost reținute 4 persoane cu vârste cuprinse între 54 și 57 de ani, din Bistrița, Dej și Cluj-Napoca. Doi bărbați de 57 de ani, din Bistrița și Cluj-Napoca vor fi prezentați magistraților cu propunere de luare a unei noi măsuri preventive.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu