Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Altă dramă după crima din Livezile: instanța cere măsuri de ocrotire pentru părinții și frații autorului omorului, încadrați în diferite grade de handicap

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uciderea livezeanului de 51 de ani în propria casă de partenerul fiicei sale a nenorocit două familii: pe cea a victimei dar și pe cea a autorului omorului. Individul de 37 de ani era asistent personal pentru frații și tatăl său, cu toții încadrați în diferite grade de handicap. Acum instanța care a decis arestul preventiv pentru treizeci de zile, a dispus ca Primăria de domiciliu, cea din Leșu, să ia măsuri legale de ocrotire față de cei trei rămași fără sprijin.

Instanța de drepturi și libertăți a Tribunalului Bistrița-Năsăud l-a trimis în arest preventiv miercuri seara pe Călin D. , bărbatul de 37 de ani care l-a omorât în bătaie  pe tatăl iubitei sale, un bărbat de 51 de ani, chiar în casa acestuia .

Pe lângă mandatul de arest sub acuzația de omor, instanța a dispus și măsuri de protecție față de familie acuzatului, tatăl și doi frați, toți cu diferite handicapuri, pentru care acuzatul era asistent social personal. Instanța i-a cerut primăriei de domiciliu a familiei, este vorba de Leșu sa ia măsuri legale de ocrotire față de aceștia și să le comunice Tribunalui în ce constau acestea: ”În baza art. 229 alin. 1 Cod procedură penală raportat la art. 236 Cod procedură penală, dispune încunoştinţarea, de îndată, a autorităţii competente, respectiv Primăria comunei … – Serviciul Asistenţă Socială în vederea analizării, respectiv luării măsurilor legale de ocrotire faţă de numiţii … (fraţii inculpatului) şi …(tatăl inculpatului), urmând a fi comunicate măsurile dispuse” este decizia judecatorilor.

Crima a avut loc luni seara într-un apartament din comuna Livezile. După ce l-a ucis în bătaie pe tatăl iubitei sale, care nu era de acord cu relația, Călin D. a sunat rudele acestuia pentru a le spune ce a facut și s-a predat singur polițiștilor, așa cum a scris Bistrița Express aici.

Protecție asemanatoare într-un alt caz la Bistrița de luna trecuta

Înstanțele dispun asemenea măsuri în cazurile de acest gen. recent tot un complet de drepturi și libertăți a Tribunalului BN a  cerut aceaeși măsură Direcției de Protecție Socială a Primăriei Bistrița în cazul unei profesoare, mama bolnav a unui tânăr acuzat de trafic de droguri sintetice.

Bistrița Express a scris despre acest caz aici:

Cei trei tineri bistrițeni, arestați după ce au vândut Cristal 3CMC, un drog sintetic, rămân încă 30 de zile în arest. Măsuri de protecție pentru mama unuia dintre tineri dispuse de instanță

Sursa foto: printscreen N1Tv

Share.

About Author

Lasă un comentariu