Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Diana Morar spune că Ciolacu aplică un model economic de tip Robin Hood de Buzău: ”ia de la nepoții și copiii bunicilor cărora le spune că le crește pensiile”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul liberal Diana Morar scrie într-o postare intitulată ” Robin Hood de Buzău și analfabetismul economic ̆  că modul în care vrea premierul Ciolacu să crească pensiile e un sistem haiducesc original: nu vrea sa ia de la bogați să dea la săraci, ci de la contribuabilii onești care susțin economia, de la cei care nu fac evaziune fiscală și-și plătesc taxele și impozitele, de la nepoții bunicilor cărora spune că le crește pensiile.

”L͟e͟g͟e͟a͟ ͟p͟e͟n͟s͟i͟i͟l͟o͟r͟ a stârnit suficient de multe controverse cât pentru un foileton întreg. Până la un punct, lucrurile sunt simple. Partidul Național Liberal susține această lege, ba chiar va fi a patra majorare de pensii în timpul guvernărilor liberale din ultimii ani trei ani. Tot PNL a spus foarte clar: ̦” creșterea pensiilor nu va fi condiționată de creșteri de taxe sau introduceri de taxe noi!” a scris Diana Morar.

Deputatul liberal își continuă analiza pe modelul tip Robin Hood de Buzău(județul de origine a presedintelui PSD) întrebându-se: ”Cea mai simplă cale, mai ales dacă există un oarecare grad de confuzie între termenii de social și socialist, e să crești taxele. ? Să luăm de la bogați. Doar că modelul Robin Hood de la Buzău are nevoie de o oarecare finisare. Bogații de la care visează premierul să mai scoată niște bani la buget sunt, de fapt, contribuabilii onești care susțin economia. Care plătesc taxe, impozite, salarii, nu scot bani din țară prin diverse tertipuri și nici nu fac evaziune fiscală.

Mai mult decât atât, acești antreprenori sunt copiii sau nepoții celor cărora le creștem pensiile. Ei merg acasă copleșiți de griji și împovărați de datorii, înjurând statul român care nu mai încetează să pună presiune. Unii aleg să pună lacătul, poate să plece din țară, lăsând în urmă copii singuri sau părinți cu pensii mai mari, dar sfâșiați de dor și griji. Privind cu o doză de cinism, probabil că pe Kiseleff calculele electorale sunt simpliste: noi luăm voturi de la pensionari, antreprenorii sunt la liberali, nu ne pasă. . Aș îndrăzni să spun că ̂  între banii de la pensieși suferința propriilor copii, alegerea în cabina de vot va fi una emoțională.” a continuat parlamentarul liberal.

Diana Morar atrage atenția că soluțiile sunt altele decât pedepsirea mediului de afaceri: ”Revenind la dilema care ne macină pe toți : de unde luăm banii pentru pensii, soluțiile sunt altele decât pedepsirea mediului de afaceri. Vorbim de colectare – unde stăm la fel de prost ca în ultimii ani. Doar din TVA în 2022, ̂România a pierdut  37  de miliarde de lei o treime nu se colectează, suntem pe primul loc in Europa. În plus, creșterea taxelor în general favorizează economia gri sau neagră, pentru că multe firme își pun creativitatea la contribuție ca să fenteze sistemul. Soluția nu este creșterea taxelor și nici introducerea de taxe noi.

Sigur că toți economiștii spun cuvântul magic: . Pentru a crește colectarea avem nevoie de un ANAF modern și puternic. Un ANAF funcțional presupune creșterea capacității instituționale, cu întărirea structurilor teritoriale, cu angajați motivați și stimulați, nu puși sub presiune ca li se scad salariile concomitent cu creșterea cerințelor la locul de munca, așa cum in prezent se susțin amendamente prin parlament, cum este cel inițiat de UDMR la Senat care, ironic, cere creșterea gradului colectării după ce taie veniturile angajaților ANAF. Este necesară digitalizarea de indata , însă, despre procesul de digitalizare nu putem vorbi în termeni rapizi, peste noapte, astfel ca lucrurile trebuie abordate intr-o nota serioasă, nicidecum declarații populiste”

”Domnul Robin Hood de Buzău să caute pădurea dincolo de copaci”

Diana Morar are și câteva sugestii pentru premierul PSD: ”Iar domnului Robin Hood de la Buzău, care declară război evazioniștilor, îi sugerez să ̆caute pădurea dincolo de copaci. Dl Ionut Mișa, colegul său protejat pe funcția de vicepresedinte ANAF, ii poate răspunde. Dacă nu, să plece! Să se uite si in curtea marilor datornici la stat. Și in cea a marilor contribuabili. Să caute profiturile care ies din țară fără vreo ezitare, să caute tertipurile fiscale prin care statul ratează milioane de euro lunar și să lase antreprenorii să își facă treaba. Pe înțelesul lui, ̆ ̦evaziunea fiscală nu este la copiii și nepoții pensionarilor după al căror vot tânjește.

Partidul Național Liberal ca bloca, prin toate pârghiile , orice încercare de creștere sau introducere de taxe noi. Soluții există, chiar dacă nu sunt simple. Dar nici guvernarea responsabilă nu va fi vreodată simplă” pentru a încheia adresându-li-se celor care o urmăresc pe facebook: ” ̦ Acum spuneți-,mi voi: ce părere aveți despre noua lege a pensiilor ̆ ̦ ?

 

Share.

Un comentariu

  1. Motto:
    „Dacă îi dai unui om un pește, îl hrănești pentru o zi. Dacă înveți un om să pescuiască, îl hrănești pentru toată viața.”
    (Proverb chinezesc)
    Chiar dacă există unele incertitudini cu privire la originea proverbului, fără îndoială acesta ascunde un mare adevăr.
    In acest sens, guvernarea PSD-PNL seamănă mai degrabă cu un set de măsuri pompieristice de caritate, destinate consumului, în loc să promoveze programe de dezvoltare durabilă care să genereze prosperitate. De altfel, premierul Marcel Ciolacu este un individ mediocru stăpânit de obsesia haiduciei, să iei de la bogati si să dai la săraci.
    Nimic despre reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului, prin implementarea unor reforme structurale profunde precum:
    -Reducerea numărului de ministere la 15-16, la fel cum este in Franţa şi Germania;
    -Desfiinţarea agenţiilor şi instituţiilor care nu sunt neapărat necesare, atribuţiile lor putând fi preluate de alte instituţii, simultan cu o descentralizare reală;
    -În administraţia locală, păstrarea acelor primării care servesc peste 8.000 de cetăţeni, şi comasarea celorlalte;
    -Reducerea numărului de judeţe la 16, într-o primă etapă, apoi la 8, echivalente cu regiunile de dezvoltare;
    – Înlocuirea instituţiilor care servesc acum cetăţenii prin numerosi funcţionari, cu aplicaţii informatice care funcţionează nonstop, online.
    De asemenea, atragerea fondurilor europene in special pentru proiectele incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este conditionata de îndeplinirea programului de reforme propuse de România si agreate împreuna cu oficialii Comisiei Europene, si anume:
    -Reforma pensiilor;
    -Reforme în politica fiscală;
    -Revizuirea cadrului legislativ pentru companiile cu capital de stat;
    -Revizuirea sistemului de salarizare în administrația publică;
    –Crearea și operaționalizarea Bancii Naționale de Dezvoltare;
    –Un nou sistem pentru a accede în funcțiile publice;
    -Modificarea legilor justiției și consolidarea cadrului anti-corupție;
    -Transport fără emisii de carbon;
    -Energie Regenerabilă.

Lasă un comentariu