Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Alți patru distribuitori de droguri de mare risc pe la petreceri cu minori din BN trimiși după gratii. Deocamdată, doar în arest preventiv

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O nouă grupare de tineri din Bistrița-Năsăud care procura, transporta  și vindea droguri de mare risc, inclusiv sintetice  a fost trimisă vineri, 16 noiembrie, după gratii, deocamdată în arest preventiv de procurorii DIICOT. Procurorii au făcut percheziții la 5 domicilii și a reținut patru membrii ai grupului, pentru judecatorii au aprobat astăzi mandate de arest preventive pentru 30 de zile. Tinerii sunt acuzați că au oferit spre consum cristal 3 CMC, un drog sintetic extrem de periculos,  la petreceri inclusiv la petrecerile unor minori pentru minori dar și că au pus la dispoziție o locuință pentru consum de droguri.  

La data de 16 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au efectuat 5 percheziții domiciliare, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în locuință, ambele în formă continuată” a transmis IPJ.

Din investigațiile ofițerilor de la crima organizată a reieșit că grupul ar  procurat, transportat, porționat și comercializat, in mod repetat diverse cantități de droguri de mare risc (3-CMC), către consumatori din județul Bistrița-Năsăud, pentru 100 de lei/doză. ”cu ocazia unor petreceri private, aceștia ar fi oferit, cu titlu gratuit, cantități de drog de mare risc, inclusiv unor minori. De asemenea, în perioada iulie – august 2023, unul dintre aceștia ar fi pus la dispoziție imobilul în care locuia pentru consumul de droguri” au precizat procurorii.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 4 telefoane mobile, 9 cartele, 2 grindere, mai multe plicuri și bunuri cu urme de substanță pulverulentă de culoare albă și urme de substanțe vegetale de culoare verde oliv, a precizat comunicatul iPJ.

Judecatorii de drepturi și libertăți i-au trimis pe cei patru după gratii pentru 30 de zile:

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu