Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primarul Turc a explicat din interiorul șantierului pasajului subteran din Decebal care e stadiul lucrărilor și când vor fi încheiate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primarul Ioan Turc explică, într-o filmare făcută pe pagina de facebook   chiar din șantierul pasajului subteran din Decebal, acolo unde se lucrează ziua și noaptea, care e stadiul lucrărilor și spune că a primit asigurări că circulația pe deasupra va putea fi reluată  până de Crăciun. Primarul a mai spus în video-ul filmat joi seara di șantierul pasajului de trecere subterană că lucrările în interior sunt estimate să fie finalizate până la sfârșitul primului trimestru din 2024.

”Este ora 18 si 6 minute si după cum vedeți, se lucrează. Am agreat cu constructorul un calendar strâns astfel încât până de Crăciun să putem circula pe sub pasaj” a spus Ioan Turc.

El a dat și detalii despre lucrările făcute: ”Constructorul a găsit o solutie ingenioasă, a pus o folie pe un suport de grinzi, în asa fel încât , cu toate că plouă, să poată lucra de dimineața până noaptea. Pentru acest pasaj au fost turnați inițial 250 de piloți, iar în urma unei expertize au mai fost turnați încă 200 de piloți forați. A urmat un proces de retezare a piloților,  s-a turnat o șapă de egalizare, apoi o membrană bentolitică. Peste această membrană s-a mai turnat o membrană termoizolantă, urmează să se toarne pereți din beton, vor fi făcute lucrările necesare radierului, după care vor fi montate grinzile. Deasupra grinzilor vor fi făcute celelalte lucrări, în așa fel încât să poata fi trase si straturile de asfalt și circulația să poată fi deschisă. Știu, orașul așteaptă acest lucru și ne străduim : constructori, primarie, diriginți de șantieri, proiectanți, în așa fel încât circulația să poată fi deschisă.

Ulterior, subteran, lucrările vor continua până la finalizare, lucru care se va întâmpla până la finalul trimestrului 1 anul viitor” a mai anunțat primarul Bistriței.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu