Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Funcționarii Casei de Pensii Bistrița-Năsăud sunt de luni în grevă generală

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Funcționarii Casei de Pensii Bistrița-Năsăud au anunțat pe pagina de facebook a instituției că de luni, 27 noiembrie vor intra în grevă generală pe termen nelimitat. 

Asta înseamnă că angajații Casei de Pensii BN vor fi prezenți de luni  în instituție, însă nu vor lucra. Protestul lor vine după ce pe parcursul ultimelor zile au făcut câteva greve de avertisment  de câte două ore. Greva ar putea afecta plata pensiilor pentru ultima lună a anului. În total în greva sunt 44  de angajați ai Casei Județene de Pensii.

Revendicările angajaților din Casele de Pensii care protestează în intreaga țară sunt în principal de ordin salarial, dar și legate de condițiile de muncă și de suprasolicitare.

Share.

Un comentariu

 1. Degeaba facem legi dacă nu se aplică. Pe la mijlocul lunii noiembrie-2023, premierul Marcel Ciolacu prezent la Summit-ul Autorităților Publice Locale din România a afirmat că reforma administrativă trebuie făcută, chiar dacă nu se va pune în aplicare în 2024. Reforma administrativ-teritoriala ar permite reducerea numarului de servicii publice deconcentrate ale ministerelor in teritoriu.
  In subordinea Ministerului Muncii există următoarele servicii publice deconcentrate:
  1. direcţii de muncă şi protecţie socială judeţene şi a municipiului Bucureşti;
  2. organisme intermediare regionale pentru Programul operaţional sectorial „Dezvoltarea resurselor umane”;
  3. inspectorate teritoriale de muncă şi al municipiului Bucureşti;
  4. case de pensii judeţene şi a municipiului Bucureşti;
  5. agenţii pentru ocuparea forţei de muncă judeţene şi a municipiului Bucureşti;
  6. inspectorate sociale regionale;
  7. agenţii judeţene pentru prestaţii sociale, respectiv a municipiului Bucureşti.
  In prezent există depus la senat un proiect de LEGE pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.2/1968, republicată, privind organizarea administrativă a teritoriului României.
  (https://www.senat.ro/legis/PDF/2023/23b278AD.PDF?nocache=true)
  Proiectul initiat de Vlad Benga din partea USR, zace in sertarele Parlamentului, in timp ce presedintele Senatului Nicolae Ciucă nu catadicseste să-l pună pe ordinea de zi, dar premierul se lamentează că România se află in situatie precară din cauza cheltuielior bugetare la nivel central si local.
  De aceea, proiectul de lege propus de Vlad Benga, deputat USR, privind reorganizarea administrativ-teritorială a României, prin comasarea satelor și reducerea numărului de județe, ar trebui promovat de parlament cel putin acum când a ajuns cutitul la os din cauza crizelor suprapuse.
  (Vezi: https://www.cdep.ro/proiecte/2023/400/30/3/pl197.pdf)

Lasă un comentariu