Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Iluminatul festiv al Bistriței este centrat anul acesta pe simbolul inimii. Au fost instalați mii de metri de ghirlande inclusiv în cartierele orașului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iluminatul festiv al Bistriței, care va avea anul acesta inima ca temă principală va fi inaugurat oficial de ziua Sfantului Andrei, de la ora 18,00 printr-un spectacol organizat pe Pietonalul orașului, acolo unde se va deschide și Târgul de Crăciun.

Primarul Bistriței, Ioan Turc a dat detalii despre Târgul de Craciun dar și despre iluminatul festiv, care anul acesta a ajuns în localitățile componente ale orașului, dar și pe străzi pe care în mod tradițional municipalitatea nu le decora. ” Am promis că-i vom surprinde în fiecare an pe bistrițeni cu altceva. Ediția din acest an a targului de Craciun e pusă sub semnul inimii. Nu intru în simbolistica alegerii,  probabil vom da mai multe amănunte la deschiderea iluminatului festiv” a mai spus primarul, care este convins că dacă șantierele de infrastructura ar fi gata, Târgul de Craciun de la Bistrița cu iluminat cu tot ar putea rivaliza în materie cu cele mai frumoase târguri din țară. Pe lângă zonele centrale, iluminate tradițional an e an,  anul acesta ghirlandele vor fi instalate și pe străzile Alexandru Odobescu, 1 Decembrie, Albert Berger, Busuiocului, Calea Moldovei, Dornei, Gheorghe Șincai, pasajul Spiru Haret, pasajul 6 și cele patru localități componente

Municipalitatea a folosit anul acesta atât propriile elemente de iluminat festiv, dar mai ales elemente de decorațiuni închiriate, evident altele decât cele de anul trecut: ”din cele închiriate avem  18 km de  siruri luminoase, 90 de bucați de elemente pe stalpi, 160 montate la sol, si alte elemente. iar proprietatea Primariei sunt 6 km de ghirlande, cupola luminoasa la Palatul Culturii.(…) a explicat primarul Ioan Turc.

În privința Târgului de Craciun primarul a anunțat că vor fi deschise 28 de casute, închiriate  de 14 producatori dintre care  11 sunt producatori locali, 2 ONG-uri.

Patinoarul de gheață este amenajat anul acesta din nou în interiorul tîrgului, în proximitatea Bisericii Evanghelice . Îi asteptam pe concitadinii pe Pietonali, si bineinteles îi asteotam până în 7 ianuarie să vina in zona centrala, pe Pietonal. După ce realizam lucrarile mari de infrastructura, adica anul viitor vom intra in competiția târgurilor de craciun la nivel național. Târgul nostru de Craciun arată foarte bine , nu e cu nimic mai prejos decat altele” a mai spus primarul Ioan Turc.

 

Foto. facebook Cornel Ciocan

Share.

Un comentariu

  1. Piata Centrală a orasului Bistrita este prea mică pentru a inghesui aici toate activitătile legate de „Târgul de Crăciun” . In primul rand patinoarul artificial nu-și are locul cel mai potrivit lângă Biserica Evanghelică și ar trebui amenajat tot in fata Casei de Cultură la fel ca anul trecut. Astfel, Piata Centrală ar fi mai aerisită pentru putea găzdui scena pentru evenimentele culturale si religioase legate de sărbătorile de iarnă.
    De asemenea, poate ar fi mai bine ca si partea comercială să rămână in Piata Mică amenajată corespunzător, unde au fost mutate din vară căsutele din lemn pentru a gazdui si piata de produse traditionale din timpul anului.
    Pentru comparatie, târgul de Crăciun din Craiova, considerat unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa se desfășoară în patru zone din municipiu – Centrul Vechi, Piaţa William Shakespeare, zona Doljana şi Piața Mihai Viteazul.
    (Vezi: https://www.capital.ro/targ-craciun-craiova-data-deschiderii.html)

Lasă un comentariu