Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Mai e un hop cu harta centurii Bistriței, parte dintr-un tronson al Autostrăzii nordului. Conducerea CNAIR așteptată în ianuarie la Bistrița

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Conducerea CNAIR este așteptată la Bistrița din nou, undeva la începutul anului viitor pentru o nouă discuție legată de ”închiderea hărții” din Bistrița-Năsăud a autostrăzii Nordului. Potrivit primarului Bistriței, Ioan Turc se mai discută încă pe tema unei porțiuni din harta acesteia, aflat pe teritoriul comunei Șieu Măgheruș, iar directorul CNAIR , Cristian Pistol ar putea reveni la Bistrița în luna ianuarie, după ce acesta a mai fost la discuții în urmă cu câteva luni (nn. luna mai) cu primarii din județ și conducerea CJ în această toamnă.

Primarul Turc s-a întâlnit din nou, recent,  cu șeful CNAIR pe tema ocolitoarei Bistriței și spune că traseul are o problemă legată de o porțiune care trece prin Șieu Măgheruș, ”Am avut o discuție la CNAIR cu domnul director general Cristian Pistol, în legătură cu situația centurii ocolitoare a municipiului Bistrița. Așa cum se știe, centura ocolitoare face parte din segmentul de drum din Autostrada Nordului cuprins între Dej și Bistrița. Menționez că acest segment de drum are și finanțare, deci și centura municipiului Bistrița are finanțare, prin Programul Transport. Am agreat împreună cu domnul director Cristian Pistol faptul că, în luna ianuarie, vor veni la Bistrița pentru a face o analiză în urma căreia să închidem problema traseului pe raza județului Bistrița-Năsăud și a municipiului Bistrița. Cea mai mare problemă este în momentul de față pe o variantă de traseu propusă pe raza comunei Șieu Măgheruș. Rămâne de văzut cum ne vom închide pe această problemă. Sunt variante și sunt absolut convins că, în urma discuției din luna ianuarie, vom stabili clar coordonatele traseului aferent județului Bistrița-Năsăud, până în municipiul Bistrița” a spus primarul Ioan Turc într-o conferință de presă .

Întreg tronsonul Bistrița-Cluj ar putea deveni  peste ani de zile de mare viteză, chiar daca autostrada Nordului prinde portiunea Bistrița -Dej. Primarul Ioan Turc spune că la CNAIR există documentația pentru o autostrada care prinde porțiunea Dej-Cluj, pentru care ar fi trebuit organizata deja licitație, anulata însă: ”A fost realizată o licitație, care a fost anulată din anumite motive. Aceasta va fi reluată fie în luna decembrie, fie în ianuarie. Și acest segment de autostradă are finanțare prin Programul Transport. Deci la un orizont de câțiva ani de zile, acest deziderat al creării unui culoar de mobilitate modern între Bistrița și Cluj-Napoca va fi atins. Este un obiectiv strategic pentru municipiul Bistrița și ar trebui să fie un obiectiv strategic și pentru Cluj” a mai spus primarul.

La începutul lunii octombrie  presedintele CJ Radu Moldovan avansa sfarsitul lunii octombrie pentru finalizarea traseului prin județ al Autostrazii Nordului, după o discuție cu primarii, însă acest lucru se pare ca nu s-a întâmplat ”. Amândouă variantele au ca final zona Sărata – Monariu – Budacu de Jos – Jelna – Livezile. La solicitarea primarilor, în zona Sărata va trece pe partea dreaptă, între DN 17 și zona de vârf de pădure, pe cadastralul localităților Șieu Măgheruș și Șintereag. Pe urmă, înainte de Beclean, undeva în zona Cociu, va trece în partea stângă a DN 17 și așa va merge pe partea stângă până la Cuzdrioara. În urma discuțiilor cu Primăria Cuzdrioara și Primăria Dej, în zona aceea, undeva între Ciceu Mihăiești și Cuzdrioara, va trece din nou în partea dreaptă pentru a se putea face ocolirea intrării în Dej și continuarea traseului spre Baia Mare„ a spus Eadu Moldovan la începutul lunii octombriecitat de InfoBistrita.

 

Share.

Lasă un comentariu