Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Operațiunea cantina școlară: ISJ monitorizează meniul zilnic și cere încărcarea acestuia, cu poze cu tot pe site-ul instituției

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud a cerut școlilor care au cantină să încarce zilnic meniul servit elevilor și fotografii cu porțiile pe site-ul propriu, într-o aplicație, înainte de servire. Șefii inspectoratului Școlar vor deemna și responsabili care să monitorizeze ce se întâmplă cu masa servită în cantinele școlilor. Decizia de monitorizare a fost luată după un scandal, care pare fără sfârșit îzbucnit la Infoel Bistrița, acolo unde personalul cantinei si din administrația liceului se reclamă reciproc, susținuti de foști lideri sindicali. OPC a gasit nereguli legate de gramajul porțiilor si a amendat instituția, in urmă cu două luni, însă tensiunile nu s-a calmat. Si prefectura a anunțat că se implica.

ISJ vrea sa stie ce mănâncă zilnic elevii și a anunțat astăzi ce trebuie sa facă cei din conducerea scolilor care au cantine: ”Am luat decizia ca acestea să își încarce online, pe serverul ISJ BN, listele de meniu zilnice, date(descrierea meniurilor, cantități etc.) și imagini cu meniul servit elevilor. Astfel, vom ști în timp real ce mâncare se servește elevilor în fiecare cantină. Datele trebuie încărcate înainte de a se servi masa elevilor, astfel încât să putem verifica, în fiecare cantină, dacă ceea ce este declarat online corespunde cu realitatea. Persoane desemnate din cadrul ISJ BN vor face verificări periodice.” a anunțat astăzi inspectorul șef al ISJ, Cristian Nicula. 
Masa la cantină proprie este servită în cinci licee din Bistrița (infoel, Liviu Rebreanu, LPS, Sanitar, Grigore Moisil) și două din județ: în Năsăud la Liceul Silvic și în Beclean.
/
Share.

About Author

Lasă un comentariu