Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ministrul Educației, Ligia Deca, agendă încărcată: a vizitat mai multe școli din Bistrița-Sangeorz Bai, Năsăud și Beclean

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministrul Educației, Ligia Deca a participat întreaga zi de miercuri dimineața la o vizită în mai multe școli din Bistrița-Năsăud agenda oficialului incluzând întâlniri cu reprezentanți ai administrațiile locale din Bistrița, Năsăud, Beclean, Feldru, semnarea cu 23 directori de scoli a contractelor pentru echipamente IT, o conferință de presă.

Vizita a fost organizată după o invitație adresată de deputatul Diana Morar, membru în comisia de învățământ a Camerei Deputaților.

Programul Ligiei Deca în Bistrița-Năsăud a acoperit întreaga zi de miercuri, 7 februarie. A început în mai  școli și grădinițe din Sângeorz-Băi, acolo unde a citit alături de copii, o acțiune dedicată Zilei Internaționale a Cititului Împreună. Pe facebook, pe pagina sa oficială Ligia Deca a dat detalii : ”Mă aflu în chiar astăzi, De Ziua internațională a cititului împreună. Mi-am petrecut prima parte dimineții lângă copiii de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 din Sângeorz-Băi.
Atâtea priviri curioase și zâmbete sunt cel mai bun mod de a-ți începe ziua! Mai ales că am și citit! Și nu a fost doar lectură, ne-am oprit din când în când să ne asigurăm că știm cine sunt personajele din poveste și ce fac ele! I-am cunoscut și pe câțiva dintre elevii Școlii Gimnaziale „Artemiu Publiu Alexi” – deschiși, bucuroși de vizită și dornici să ne arate o parte din universul lor de la școală.Voi cunoaște astăzi și alți copii, elevi ai mai multor colegii din județ. Aștept cu nerăbdare să-i întâlnesc, să aflu de la ei cum și-ar dori să fie școala și să vă povestesc despre asta. Căci discuțiile cu copiii sunt mereu momente bune pentru a lua pulsul din școală” a mai scris Ligia Deca. Ministrul a precizat ulterior într-o conferință de presă că a ținut să citească alături de copii, pentru a le sublinia prin exemplul personal copiilor cat de importantă este lectura pentru formarea unui om.
Vizita în Sângeorz-Băi a fost urmată de o oprire în Feldru, unde ministrul s-a întâlnit cu primarul, reprezentanții administrației, dar și cu elevii și profesorii din localitate, și ulterior de o oprire la Năsăud, la Colegiul George Coșbuc, unde a fost prezent si primarul Dorin Vlașin.
Despre vizita de pe Valea Someșului a scris într-o postare deputatul Diana Morar: ”Următoare oprire a fost la Feldru, alături de domnul primar Grigore Ţiolan, unde am vizitat Creșa și Grădinița cu program normal din cadrul Liceului Tehnologic Feldru, reabilitate cu fonduri de la bugetul local.
La Năsăud am vizitat Colegiul Național „George Coșbuc” din Năsăud, întâlnire aniversară cu ocazia impliniriii a 160 de ani de la înființare în 4 octombrie 2023.
A urmat pe traseu Bistrița, acolo unde au fost programate mai multe întâlniri. Primarul Ioan Turc cu care s-a întâlnit la primărie și alături de care a vizitat cele două colegii naționale, unul încă în șantier de multă vreme dar a participat si la semnarea a 24 contracte de finantare pentru laboratoare smart lab cu directori de scoli din județ    a dat si alte detalii, tot pe facebook: ” Alături de ministrul Educației, Ligia Deca, la cele două colegii naționale din municipiu! „Liviu Rebreanu” și „Andrei Mureșanu” sunt licee emblematice pentru Bistrița, Transilvania și chiar România, mereu în topul rezultatelor la evaluare, bacalaureat și olimpiade școlare. Reabilitarea CNLR este pe ultima sută de metri, iar la CNAM în incintă vom construi o școală verde, pasivă în ce privește consumurile de energie. A urmat, la Palatul Culturii, o reuniune cu directorii unităților școlare, unde doamna ministru a semnat 23 de contracte de finanțare prin PNRR pentru proiecte smart lab ce vor fi implementate în licee din întreg județul.”
Întâlniri la Beclean cu primarul și membrii Clubului de robotica 
A urmat o conferință de presă la sediul PNL , după care ministrul Ligia Deca a plecat la Beclean acolo unde s-a întâlnit cu primarul Nicolae Moldovan și cu membrii Clubului de Robotică de un cunoscut liceu din oraș: ”Ne-am bucurat azi, 7 februarie 2024, de vizita Ministrului Educației, doamna Ligia Deca, la Colegiul Național “Petru Rareș” Beclean unde a participat la câteva demonstrații realizate cu succes de către echipele de la Robotică” a scris primarul Nicolae Moldovan pe facebook .
Deputatul Diana Morar a spus pe facebook că ministrul Ligia Deca va reveni la Bistrița pentru alte întâlniri: ”Mă bucur că am reușit să îi arătam o mică parte din resursa extrem de valoroasă a județului nostru pe zona de educație: dascăli minunați și elevi extraordinari. Mai sunt foarte multe de văzut, dar sunt sigură că doamna ministru, căreia îi mulțumesc pentru disponibilitate și efort, va reveni la noi”
Share.

Lasă un comentariu