Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O firmă de vânzări door-to-door din Bistrița a primit o amendă uriașă de la ITM

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O firmă de comerț din Bistrița s-a ales luna trecută cu o amendă uriașă, de 200 de mii de lei primită de la Inspectoratul Teritorial al Muncii. Inspectorii ITM i-au reproșat angajatorului că a lucrat cu un număr record de angajați la negru, 16 persoane cu totul, amenda maximă, fiind aplicată pentru forma continuată a abaterii, care este considerată infracțiune.

Firma, un srl care se ocupa cu vânzarea de produse în baza unor promoții, angaja de probă persoane care sa facă vânzările directe de produse: de la  electronice, produse de curățenie, etc, însă îi ținea fără contracte, plătindu-i pe baza unor comisioane la vânzări, vreme îndelungată.

În momentul controlului firma în cauză avea 16 angajați fără forme legale: ”in cadrul acţiunilor de control, a fost depistat un angajator la care lucrau 16 persoane fără forme legale, a fost aplicată o amendă contravenţionala în cuantum de 200.000 lei” a informat ITM Bistrița-Năsăud în raportul său pe luna ianuarie 2024, postat pe site-ul instituției. Contactată de Bistrița Express inspectorul sef al ITM Otilia Berbecariu a explicat că amenda a fost cea maximă pentru că a fost vorba de forma continuată a contravenției : E o firmă din Bistrița care nu face însă comerț organizat, vinde produse în baza promoțiilor”.
În cazul firmele care lucrează cu mai mult de cinci persoane fără să aibă încheiate contracte individuale de muncă contravențiile devin  infracțiuni, așa că în acest caz ITM va sesiza și Inspectoratul Județean de Poliție.

Share.

About Author

Lasă un comentariu