Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Prețul pizzei umflat de inflație cu 6,5% în România. E a 10-a cea mai mare creștere din UE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pizza în România este mai scumpă în medie cu 6,5 % în decembrie 2023 față de aceeași lună din 2022. În cele mai multe țări ale  Uniunii Europene  prețul pizzei a crescut de la un an la altul, iar la nivelul UE creșterea medie este  de 5,9%.

Eurostat a adunat datele legate de prețul îndrăgitului preparat, cu ocazia zilei mondialei a pizzei, marcată anual în 9 februarie. În România creșterea prețului pizzei este pe locul 10 în clasamentul scumpirilor din UE. Cea mai mare accelerare de preț a fost înregistrată la vecinii noștri maghiari, unde a saltat cu 13,4%, într-un singur ani, în timp ce la polul opus al cresterilor, în  Belgia prețul a saltat doar cu 1%, în timp ce în Danemarca pizza e doar cu 0,6% mai scumpă.

Pizza este cel mai solicitat aliment în România, dar și în Bistrița-Năsăud atunci când vine vorba de comanda la restaurant, sau pe platformele de livrări în ultimii 5 ani.

Despre acest subiect Bistrița Express a scris aici:

Ne place sau nu, tot pizza e alimentul preferat de conaționali atunci când comandă la restaurant sau pe platformele de livrări de 4 ani încoace. Bistrițenii nu fac excepție de la regulă.

Share.

Lasă un comentariu