Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Diana Morar a marcat ziua lecturii citind povestioare copiilor unei gradinițe. Parlamentara din Bistrița este inițiatoarea legii zilei lecturii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

La doi ani de la instituirea zilei naționale a lecturii printr-o lege pe care a inițiat-o alături de alți doi parlamentari, deputatul Diana Morar a ținut să marcheze ziua lecturii citind povestioare pentru micuții unei grădinițe din Bistrița. Parlamentarul bistrițean spune și că are un proiect de încurajare a lecturii prin înființarea în județ a unor spații special destinate cititului de carte.

”În acest an, de ziua lecturii, am ales să împreună cu minunații copii de la grădinița “Trenulețul Veseliei” din Bistrița. Le-am donat mai multe cărți interesante, am citit o poveste, “Tortul cu alune” și am discutat pe marginea ei, apoi ne-am delectat cu ceva dulce a scris pe facebook Diana Morar.

Deputata a scris și despre proiectul de stimulare a lecturii, precizând ca va oferi mai multe detali la momentul implementării: ”săptămâna viitoare voi demara în județul Bistrița-Năsăud uproiect de stimulare a lecturii prin înființarea de spații destinate lecturii. Vă voi da mai multe detalii la momentul respectiv, odată cu acțiunile concrete ce vor fi întreprinse”. 

Diana Morar este adepta măsurilor concrete pentru a obține un progres în condițiile în care în România statisticile arată căt de mult a scazut interesul pentru lectură: ”consider ca avem nevoie pe întreg parcursul anului de acțiuni concrete și aplicate pentru promovarea acestui obicei extrem de ̆̆ ̦ pentru o dezvoltare armonioasă. În acest sens se adresează și proiectul de ̦̂ ̦ ̆ pe care îl voi iniția în perioada următoare în județul nostru.

 

Share.

Lasă un comentariu