Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Magazin rural care-și ținea marfa în condiții de nedescris, închis temporar de Protecția Consumatorilor. A primit si o amendă uriașă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Protecția Consumatorilor a mai depistat un magazin rural care-și depozita marfa în condiții mizerabile, pe jos, în frigidere ruginite sau în spații cu totul insalubre. Magazinul rural din Viile Tecii, administrat de   TESTCOM`95 SRL avea produse expirate, mucegai pe pereți și în depozite, excremente de șobolan pe rafturi, și multe asemenea probleme în momentul în care a fost controlat de comisarii Protecției Consumatorilor, în 13 februarie, potrvit unui comunicat de presă al CJPC

CJPC Bistrița-Năsăud a dat publicității astăzi rezultatele controlului de la magazinul rural din Viile Tecii : comisarii instituției au inventariat într-un comunicat de presă problemele găsite în unitate de desfacere: ”produse cu data durabilității minimale depășită; comercializarea unor produse alimentare care nu erau însoțite de informații din care să rezulte data limită de consum; depozitarea unor produse alimentare în condiții insalubre, respectiv rafturi improvizate sau utilizarea unor agregate frigorifice depășite ca durată de funcționalitate; identificarea de excremente de rozătoare pe rafturi; utilizarea unor vitrine frigorifice în care erau depozitate produse alimentare, aceste vitrine fiind insalubre, chederele prezentând depuneri de praf, grătare ruginite, cu vopseaua total exfoliată; pavimentul și pereții magazinului, precum și a depozitului erau neigienizați, îmbâcsiți de praf, cu mucegai. Incintele magazinului și depozitului unității vânzătoare nu erau aerisite, predominând un miros închis ” informează comunicatul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor BN.

Cinci amenzi de 40 000 de lei + închidere

Comisarii din echipa de control au aplicat 5 amenzi  contravenționale în cuantum de 40.000 lei iar o cantitate însemnată de produse alimentare a fost oprită de la comercializare.

Unitatea a fost închisă temporar. ” a fost dispusă măsura opririi temporare până la remedierea deficiențelor constatate pentru spațiile aferente magazinului” .  

CJPC Bistrița-Năsăud anunță că va continua acțiunile de verificare și în alte magazine rurale.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu