Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ioan Borș, șeful Gărzii de Mediu BN a fost arestat pentru 20 de zile. Este acuzat de DNA că a luat mită de mai multe ori

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Comisarul șef al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud Ioan Borș a fost arestat preventiv pentru 20 de zile în această după amiază a decis un complet de drepturi și libertăți al Tribunalului Cluj. Borș este acuzat de procurorii DNA de luare de mită în formă continuată, în perioada octombrie 2023- februarie 2024, potrivit unui comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție.

Șeful Gărzii de Mediu este reținut încă de joi, 15 februarie, după percheziții care au avut loc la instituția pe care o conduce și la locuința acestuia. Potrivit comunicatului DNA procurorii de caz ar avea date și probe care ar proba că a pretins și primit mită în perioada octombrie 2023 – ianuarie 2024 de la mai multe persoane, diferite sume de bani. Procurorii susțin că nu au stabilit încă valoarea sumelor de bani primite pentru controale de mediu făcute pentru proiecte în agricultură, pentru care ar fi primit mita, însă că mita s-ar fi dat chiar în sediul Gărzii de Mediu. 

Comisarul șef ar fi cerut banii pentru a-și îmbuna subalternii care făceau controlul: ”
Foloasele respective ar fi fost pretinse și primite de inculpat în sediul instituției pe care o conducea, sub pretextul că vor fi remise mai departe către subalternii săi pentru ca aceștia să nu se mai deplaseze în teren în vederea efectuării controalelor de mediu asupra obiectivelor” precizează comunicatul DNA.

Borș a ajuns vineri după amiaza în fața judecatorilor de drepturi și libertăți ai Tribunalului Cluj care au dispus”  arestarea acestuia pe o durata de 20 zile începând cu data de 16.02.2024 si pana la data de 6.03.2024, inclusiv” . Șeful Gărzii de Mediu BN a contestat decizia Tribunalului CJ, la fel și procurorii DNA.

Decizia o puteți consulta aici:

Share.

About Author

Lasă un comentariu