Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Proiecție de film documentar la Palatul Culturii: ”Alb pe alb”- dialogul despre sensul vieții cu inteligența artificială

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Palatul Culturii Bistrița vă invită miercuri la vizionarea unui film documentar în cadrul noii  stagiunii KINEDOK (2023 – 2024), intitulat ALB PE ALB (White on White), un documentar tulburator plasat în solitudinea unei stații de cercetare din Antarctica.

Proiecția are loc în sala Alexandru Misiuga de la ora 18,30, intrarea fiind gratuită.

„Alb pe alb” este un video-jurnal emoționant despre intersecția dintre natură și tehnologie, într-un superb peisaj de gheață, acolo unde o regizoare dezbate rolul artei și sensul vieții cu o serie de inteligențe artificiale, înfruntând singurătatea la o stație de cercetare din Antarctica. În „Alb pe alb”, dialogul cu inteligența artificială este purtat pe teme care țin de schimbări climatice, relația omului cu natura, tehnologie, artă și sensul vieții. Secvențe din rutina ei zilnică la stația de cercetare contrastează cu imagini lirice ale albului imaculat al Antarcticii și sunt completate de comentariul regizoarei, creând o viziune și o putere de expresie originale.

Documentarul este o producție Republica Ceha / Slovacia, 2020, are 74 minute și este regizat de Viera Čákanyová

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius -Horea- ecologist în

    Va place nu va place raspunsul final il avem in BIBLIA sfanta la capitolul APOCALIPSA descrisa de Sfantul IOAN.
    Credeti in efectul de BUMERANG al tehnologiei ?

Lasă un comentariu