Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

PMP denunță alianța cu PSD din Consiliul Județean BN și vrea să-și retragă vicepreședintele din funcție. PMP n-a votat nici bugetul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Secretarul general al PMP  Ionuț Simionca a anunțat astăzi într-o conferință de presă că partidul său, aflat în alianță cu PSD la nivelul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a retras sprijinul politic actualei conduceri a CJ. PMP, care are una dintre cele două funcții de vicepreședinte județean. a hotărât ruperea alianței de guvernare și i-a recomandat PSD-ului să continue să conduca județul alături de consilierii județeni ai PNL: ”oficializați-vă alianța, n-o mai mimați”. Simionca a spus și că în situația în care nu vor fi aleși alți vicepreședinți, Tiberiu-Ciprian Kecskes, vicepresedintele CJ din partea PMP(foto stanga) își va înainta demisia.

Ionuț Simionca a explicat și de ce a fost luată decizia în forurile de conducere ale filialei PMP pe care o conduce: la votul bugetului județean pe 2024 au fost respinse propunerile consilierilor partidului, unele vizand nevoi urgente ale locuitorilor județului, PSD acceptând ”interese subterane”, iar finanțarea Clubului Gloria, care are parte de un buget imens, e complet netransparentă și o orice încercare de a obține detalii s-a lovit de zid de netransparență.

”Ținând cont că PSD și PNL s-au comasat de mult timp la nivelul județului Bistrița-Năsăud, cel puțin din 2022 când noi am votat împotriva măririi salariilor bugetarilor și ei ala unison au votat pentru mărirea lor, și că cele două partide s-au opus atunci când PMP a cerut lucruri pentru dezvoltarea județului, făcând front comun și înțelegeri subterane în detrimentul cetățenilor, considerăm că trebuie să îi lăsăm să guverneze transparent, fără să îi mai păcălească pe bistrițeni, așa că le cerem să vină în fața bistrițenilor și să conducă transparent”, a declarat Simionca. ”. Ionuț Simionca a dat detalii despre proiectele PMP respinse la vot: Noi am avut mai multe propuneri și o sa dau un exemplu: am cerut alocarea de resurse financiare pentru construirea de șanțuri, rigole și mai ales  trotuare pe drumurile județene de pe Valea Bârgăului, dar consilierii PSD și PNL s-au opus.  Drumul județean e proprietatea CJ si primăriile nu pot interveni acolo. De exemplu la Bistrița-Bârgăului există o porțiune de 5 km in care copiii merg la scoala pe carosabil si se expun unor riscuri enorme, la fel și cetățenii. Am cerut de mai mult timp rezolvarea problemei, dar ni s-a tot promis că se va veni cu investiții, lucru care nu s-a întâmplat.(…)Am avut cereri și pentru alocarea de fonduri pentru conservarea unor monumente istorice importante, dar toate aceste lucruri din perspectivă financiară nu s-au luat în considerare din perspectivă financiară, așa că noi nu am putut vota bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud pe 2024” care a trecut cu votul consilierilor PSD și PNL.

Cum se cheltuie bugetul Gloriei, rămâne un secret bine păzit. 

Despre solicitarea de transparentizare a cheltuielilor CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, Simionca a declarat: ”Din 2021 am cerut acest lucru(nn transparentizarea), în 2022 vicepreședintele PMP din Consiliul Județean a făcut o cerere scrisă și a cerut să se transparentizeze cheltuielile CS Gloria, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Acest club are anul acesta un buget de peste 7 milioane de euro, un buget enorm, care nu este transparent. Documentele aduse in fata CJ nu au fost clare, nu stii pe ce se cheltuie de fapt banii, ce salarii au jucătoarele, le vedem într-un capitol pe toate, noi înțelegem că sunt clauze de confidentialitate dar nici consilierii nu pot vota în necunostiință de cauză”.

Simionca a mai spus și că PSD a pus presiune pe oamenii PMP și le-au racolat primarul din comuna Cetate, pe Lucian Tarniță. ” Această manevră a PSD ne obligă să facem acest pas să oficializam ieșirea din majoritatea de la nivelul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.  Si noi si ei, PSd avem cate un vicepresedinte si ii cerem sa isi voteze noii vicepresedinti , Conduceti împreună, votatați împreună, nu mai mimați că nu sunteți împreună”.

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu