Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Clopoțelul a sunat îndelung astăzi la Școala din Maieru în memoria fotbalistului de 13 ani mort după un antrenament. Cortegiul funerar a trecut și pe la școală

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tristețe imensă în Maieru, unde întreaga comunitate îl plânge pe micul fotbalist de 13 de ani care s-a prăbușit mort aseară, la câteva minute  după încheierea unui antrenament de rutină.

Astăzi la încheierea cursurilor la Școala Generală din Maieru, acolo unde învăța Cifor Hodoroga, fotbalistul-junior, mașina funerară cu trupul copilului  a trecut prin curtea școlii în sunetul soneriei, fiind întâmpinată de zeci de copii și de localnici în lacrimi. Cortegiul format a însoțit apoi mașina prin comună.

Moartea tânărului fotbalist s-a produs la câteva minute după încheierea antrenamentului cu echipa de juniori 2010 a Viitorului Maieru, acolo unde acesta juca. Antrenorul echipei, Alexandru Boldiș a relatat într-un interviu pentru Mesagerul24 și ProTV că antrenamentul era încheiat de minute bune   atunci când copilului i s-a făcut rău și că nimic din starea acestuia nu ar fi indicat deznodământul tragic. Antrenorul spune că antrenamentul ar fi fost unul lejer, de 75 de minute cu pauze și ca niciun moment tânărul nu ar fi dat semne că nu s-ar simti bine.

După antrenament, potrivit relatărilor acestuia, copilul ar fi rămas în zona terenului cu o parte din coechiperi, pe o bancă. Antrenorul care ar fi condus cu mașina la domiciliul lor mai mulți copii ar fi aflat abia acasă că lui Cifor i s-ar fi făcut rău.

Coechipierii sunt cei care au sunat după o ambulanță SMURD: băiatul a fost găsit de însă de echipajul sosit la fața locului în stop cardiorespirator si resuscitat, însă nu a mai putut fi salvat. Potrivit primarului din Maieru, Vasile Borș, martorii tragediei, coechipierii copilului ar fi povestit că băiatul ar fi consumat energizante înainte și după antrenament. Antrenorul acestuia a spus însă că nu știe despre așa ceva și că la antrenamente jucatorii foloseau pentru hidratare doar apa.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, procedura standard în acest caz si asteaptă rezultatul necropsiei, potrivit IPJ.

Sursa foto: facebook Maieru de astăzi

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu