Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

ICCJ a anulat decizia Biroului Electoral Central în cazul Alianței Dreapta Unită. ”Am revenit pe buletinele de vot în 9 iunie” au spus lideri partidului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

”Dreapta Unită va fi pe buletinele de vot pe 9 iunie. Decizia abuzivă a Biroului Electoral Central a fost desființată de ICCJ, a anunțat USR într-un comunicat de presă succesul de astăzi de la Inalta Curte de Casație și Justiție care a anulat decizia Biroului Electoral Central.

Vestea că ICCJ a admis astăzi contestația Dreptei Unite, și a admis protocolul de constituire a alianței electorale formate din USR, PMP și Forța Dreptei, respins duminică de BEC a fost primită cu mare bucurie de liderii celor trei partide: USR, PMP și Forța Dreptei:

DRULĂ: ”Atac direct la democrație”

”ICCJ ne-a dat dreptate și a constatat că decizia BEC de respingere a înscrierii protocolului alianței Dreapta Unită este un abuz, un atac direct la adresa democrației din România, o încercare de a împiedica Opoziția să participe la alegeri. Oricât de mare este disperarea regimului Iohannis, legile sunt clare. ICCJ a decis corect, la fel cum a făcut-o în 2019, când Dragnea și PSD au vrut să scoată USR de pe buletin. Nu le-a mers nici atunci, nu le-a mers nici acum. Ne vedem la vot, pe 9 iunie,  a declarat imediat Cătălin Drulă, președintele USR.

Ionuț Simionca: ”oricât au încercat să ne scoată din joc nu le-a ieșit”

Secretarul general al PMP, bistrițeanul Ionuț Simionca a reacționat imediat după decizia CCJ pe facebook: ” Până la urmă, Dumnezeu face dreptate. Decizia abuzivă a Biroului Electoral Central a fost desființată de Înalta Curte de Casație și Justiție. Oricât a încercat PSD, împreună cu PNL, să ne scoată din joc și să calce în picioare democrația, nu le-a ieșit. Salut decizia justiției și mă bucur să văd că mai sunt și oameni corecți în România”.
Lorand Toth: ” vorbiți cu prietenii și familiile despre acest abuz”
Președintele USR Bistrița-Năsăud, Lorand Toth le-a cerut simpatizanților partidului să transmită prietenilor și familiilor detaliile despre abuzul făcut de BEC, adăugând că partidelor de coaliție le e frică de rezultatele care vor fi obținute de o asemenea alianță: PSD și PNL au crezut că pot să controleze orice, de la justiție la dreptul de a alege. Regimul lui Klaus Iohannis este atât de disperat încât a vrut să ne scoată de pe buletinul de vot. Le este frică de schimbarea pe care o reprezentăm. Dreapta Unită merge înainte.  Avem în spate milioane de români care doresc o Românie modernă, liberă de corupție și abuzuri. Vorbiți cu prietenii și cu familiile despre abuzul pe care l-au încercat, despre tot răul făcut României în ultimii ani prin scumpiri și multe creșteri de taxe. Există alternativă la acest regim corupt” a mai spus președintele USR Bistrița-Năsăud.
Citeste despre decizia respinsă de ICCJ a BEC-ului:

Alianța Dreapta Unită a contestat la ICCJ decizia BEC de a interzice participarea ca alianță a celor trei partide în alegerile locale

Share.

About Author

Un comentariu

  1. S-a făcut dreptate. Ar fi fost culmea ca “Forța dreptei”, o alianță preelectorală constituită pe creterii democratice să fie împiedicată de Biroul Electoral Central (BEC) să candideze la alegerile din ciclul electoral al anului 2024. Si asta după ce o coalitie PSD-PNL constituită împotriva naturii de presedintele Klaus Iohnannis, a distrus orice fel de opozitie democratică în politica românească. Klaus Iohannis, pentru linistea lui, a adus PSD la guvernare ceea ce a determinat disparitia doctrinară a PNL care a ajuns o anexă la remorca social-democratilor. Mai grav este că asocierea la guvernare a PNL cu PSD s-a soldat cu ratarea tuturor obiectivelor interne ale mandatelor prezidențiale ale lui Iohannis prin lipsa de reforme economice si administrative. Chiar si programul său de suflet “România Educată” s-a dovedit un dezastru. În concluzie, Iohannis si-a făcut-o cu mâna lui ajungând după 10 ani la o președinție ratată, un eșec intern pe toate planurile, dar mai ales de la România Educată s-a ajuns la România Eșuată.
    Urmează ciclul electoral al anului 2024, în care după distrugerea opozitiei democratice și a speranțelor alegătorilor, alianţa electorală Dreapta Unită alcătuită din USR, PMP si Forța Dreptei, reprezintă un proiect politic alternativ.

Lasă un comentariu