Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

BECLEAN: Premierul, președintele Senatului, ministrul Transporturilor, discursuri astăzi cu subînțeles despre unitate în coaliția PSD-PNL folosind pretextul variantei ocolitoare.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liderii naționali ai coaliției de guvernare PSD-PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, dar si secretarii generali ai celor două partide, Alexandru Stănescu și Lucian Bode, precum și ministrul Sorin Grindeanu, un alt greu al PSD au lansat vineri, 22 martie mesaje de unitate tocmai de la Beclean. Pretextul neașteptatei reuniuni a premierului, președintelui Senatului și a altor oficiali la Beclean a fost trecerea în revistă a variantei ocolitoare a orașului realizată din fonduri europene, care e însă finalizată și pe care se circulă încă din 1 decembrie, e adevărat fără vreo inaugurare oficială. Liderii partidelor de coaliție au sosit cu un elicopterul în Beclean în jurul orelor amiezii, o primă oprire înainte de a pleca către Oradea și apoi către Timișoara, acolo unde au de tranșat dispute între filialele celor două partide. 

Prezenți în județ la invitația primarului din Beclean, Nicolae Moldovan, liderii naționali au ținut să vorbească despre unitate într-un județ în care cele două partide se vor înfrunta la locale practic în toate UAT-urile, excepție făcând Nușeni, o comună din apropierea Becleanului. Din discursuri celor care au vorbit, n-au lipsit apropo-urile și micile înțepături. În fața publicului prezent în sala de intrare de la Primaria Beclean au fost prezenți presedinții celor două organizații județene: Radu Moldovan și Ioan Turc, parlamentari: Daniel Suciu, vicepresedintele Camerei Deputaților, ministrul Bogdan Ivan, senatorul Ioan Deneș, deputatul Robert Sighiartau, vicepresedinte al PNL și posibil contracandidat pentru Consiliul Judetean a lui Radu Moldovan. Alături de Moldovan, contracandidatul primarului Ioan Turc la Primăria Bistriței, Gabriel Lazany. Alături de Turc, subprefectul Ioan Zagrean, secretarul PNL. Prefectul Teofil Cioarbă și subprefectul, Atila Decsei au preferat locuri în sală. Discursurile și conferința de presa cu public larg a avut loc după trecerea în revistă a variantei ocolitoare.

Nicolae Ciucă: liderii politici trebuie sa dea la o parte tot ce ține de orgoliu personal

Președintele PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă  a ținut să atragă atenția că liderii politici ar trebui sa renunțe la orgolii personale și de partid pentru interesul general șui stabilitate, construindu-și discursul pornind desigur de la centura ocolitoare a Becleanului: ”Astfel de obiective de infrastructură facilitează traficul, dar mai presus de toate vor ajuta la dezvoltare, posibilă fiindcă există stabilitate politică. Este nevoie de această coerență a angajamentului și asumării responsabilității pe întreaga linie, de la nivel local la nivel guvernamental, în interiorul Guvernului, între instituții și ministere, la nivelul Parlamentului. Dezbinarea și haosul sunt dușmanii României, dușmanii noștri, ai tuturor. Dezbinarea pentru că ar trebui punem laolaltă toate eforturile și toată forța să avem o dinamică a dezvoltării, iar haosul pentru că are efecte în tot ce înseamnă derularea proiectelor, absorbția de fonduri și, în tot acest ansamblu, responsabilitatea la nivelul liderilor politici trebuie să dea de o parte tot ce ține de orgoliu personal sau al unui partid. Cetățenii așteaptă de la noi să fie ordine, să existe o asumare și o claritate în ce ne propunem să facem pentru dezvoltare”  a spus Ciucă.

Marcel Ciolacu: nu putem reuși decât într-o echipă(..) Eu si Nicolae Ciucă am depășit aceste orgolii

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit și despre ocolitoarea Becleanului, nu înainte de a remarca relația personala care o are cu Nicolae Moldovan: ”Cred că e prima oară când prietenul meu domnul primar din Beclean mi se adresează cu domnul prim-ministru Marcel Ciolacu, atât de protocolar. Vreau să vă spun că eu cu domnul primar am cam îmbătrânit împreună de mult timp. Cu adevărat, n-am ajuns la performanța colegului și prietenului meu, domnul Sorin Grindeanu, de a avea și o poză aici și de a fi cetățean de onoare”.

Si revenind la Ocolitoare:: ”Orice investiție va aduce și o dezvoltare economică. Sunt ferm convins că vom continua în același ritm. Proiectul dvs., din câte știu, e unul dintre cele finalizate până la sfârșitul anului trecut, a făcut parte din exercițiul financiar trecut pe POIM, unde, trebuie să recunosc, Sorin Grindeanu a făcut un record, de aproape 6 miliarde de euro, absorbția” dar discursul tot la unitate a ajuns, concluzia fiind ca europarlamentarele vor demonstra daca a avut sau nu dreptate: ”Dar cred că este momentul să ne unim iarăși forțele și să dăm o continuitate acestei coaliții după ce depășim… – cele mai mari orgolii sunt cele locale întotdeauna. Eu cu domnul președinte Nicolae Ciucă am depășit aceste orgolii și am văzut ce înseamnă buna-credință, ce înseamnă o echipă pentru România, nu neapărat pentru noi doi. Să știți că eu sunt mândru de această decizie și cred că drumul corect acesta este. Vom vedea, prin votul românilor, pe lista comună de la europarlamentare, dacă aceasta este calea pe care o avem de urmat și la următoarele alegeri” .

Ciolacu a ținut să-i transmită un mesaj și liderului de filială Radu Moldovan : ”Domnule primar, (nn. Nicu Moldovan) felicitări, felicitări întregii echipe, pentru că niciunul dintre noi, nici măcar Radu Moldovan, care e unul dintre cei mai performanți președinți de consilii județene, nu putem reuși aceste lucruri de unii singuri. Decât într-o echipă”. 

Radu Moldovan: ” chiar dacă există tentații și apucături câteodată, o să mi le temperez și o să le păstrez pentru mine” 

” Vă promit, domnule prim-ministru, că interesul național al României este cu mult mai important decât orgoliile locale și de la mine nu o să auziți niciun fel de încurcătură care să vă pună în încurcătură cu domnul Ciucă. Deci vă asigur de lucrul ăsta pentru că, chiar dacă există tentații și apucături câteodată, o să mi le temperez și o să le păstrez. E extrem de interesant că oameni care vă înjură toată ziua și sunt împotriva acestor lucruri astăzi au venit să își facă poză cu dvs., deci este un lucru pe care trebuie să îl aplaudăm și de la care trebuie să învățăm fiecare. Cred cu tărie că această decizie luată la nivelul coaliției, de a consulta poporul român prin această listă comună la europarlamentare, este cea mai democratică și transparentă modalitate. Sunt încrezător că marea majoritate a oamenilor sunt interesați de viitorul României și vor fi alături de această coaliție, care după alegerile din toamnă va avea misiuni foarte complicate de regionalizare, descentralizare, restructurare, eficientizare”.

Grindeanu: Lucian, Nicu, Marcel, Radu

Tot despre unitate a fost și discursul ministrului Sorin Grindeanu, care a amintit că descentralizarea lucrarilor de interes local de la Ministerul Transporturilor și transferul către administrațiile locale a început cu Lucian Bode, ministrul PNL de la Transporturi:  ”De ce am ținut să venim la dvs.? Eu cred că vin a treia sau a patra oară. Am fost și eu în 2017 și în calitate de prim-ministru aici – în acea jumătate de an. Acum am venit să marchez ceva – eu împreună cu Lucian (nn BODE), cu Nicu , cu Marcel, cu ceilalți colegi – Bogdan ne aștepta aici -, și anume faptul că ceva ce s-a gândit în 2020, când era Lucian ministru al transporturilor, și anume că descentralizarea lucrărilor mai puțin complexe de la Ministerul Transporturilor și transferarea către autoritățile locale, ceea ce s-a întâmplat și aici, poate fi un succes. S-au întâmplat primii pași atunci, în 2020, s-a semnat acel protocol atunci când era Lucian ministrul Transporturilor, protocol prin care s-a trecut această lucrare către autoritățile locale, către primărie. Pe 15 aprilie 2022 am venit aici, împreună cu Radu(Moldovan), și s-a dat drumul la lucrările variantei ocolitoare a Becleanului și, bineînțeles, la sfârșitul anului trecut s-a terminat. Vreau să spun că e un exemplu de descentralizare de succes. Să știți că s-au semnat în toți acești ani vreo 70-80 de protocoale de tipul celui de aici, dar nu sunt toate de succes. Asta este! Avem exemple unde lucrurile nu funcționează așa cum trebuie, dar acesta fiind primul protocol de descentralizare semnat la nivel național, era bine să îl marcăm și ăsta este rostul pentru care am venit aici. Felicitări, domnule primar! A fost un demers pe care l-ați dus foarte, foarte bine la bun sfârșit și ar fi bine ca și alte administrații locale să se uite să vadă că se poate să faci lucrări de acest tip. Felicitări încă o dată!”.

Nicolae Moldovan, după eveniment a scris pe pagina sa de facebook: ”A fost o onoare să avem vineri, 22 martie, la Beclean, vizita oficială a Primului-ministru al României – Marcel Ciolacu, Preşedintele Senatului – Nicolae Ciucă, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii – Sorin Mihai Grindeanu, vicepreședintele Camerei Deputaților – Lucian Bode, Secretarul general PSD – Paul Stănescu, împreună cu președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud – Emil Radu Moldovan și toți ceilalți participanți. Toate investițiile majore care se realizează în orașul nostru se datorează și încrederii pe care Guvernul României și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii o au în administrația locală a orașului Beclean.

 

Share.

About Author

Un comentariu

 1. Inainte de a ajunge la Beclean, în cursul dimineții Ciolacu, Ciucă, Grindeanu, au descins cu elicopterul pe șantierul lotului 2 al secțiunii Focșani-Bacău de pe A 7 și au făcut declarații de presă la Adjud. Aici premierul Ciolacu a declarat că în momentul în care PSD a intrat în coaliția de guvernare “nu exista niciun metru de autostradă din Autostrada Moldovei”, uitând de Centura Bacău parte a autostrăzii A7 inaugurată de presedintele Iohannis în 2020:
  (Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=JqiAeWSFqnE&t=266s)
  Nu-i prima dată când lui Ciolacu memoria îi joacă feste. In anul 2022, prezent la Bistriţa unde a participat la inaugurarea Sălii Polivalente din Unirea, a făcut o gafă la fel de monumentală. La începutul discursului său Ciolacu s-a încurcat spunând că a venit la inaugurarea unei case mortuare, după care şi-a dat seama de gafă şi a încercat s-o dreagă din mers, dar a iesit o si mai mare ineptie: „Astăzi am venit la inaugurarea unei case mortuare de care vom beneficia cu toții la un moment dat. Vorbim de o investiție de peste 27 de milioane de euro, o sală polivalentă care vom beneficia cu toții în viață”.
  (Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=_FuOpZgZcZg)
  Dar asta nu e totul. In anul 2023 premierul Marcel Ciolacu a declarat la un eveniment prilejuit de anunțul OMV Petrom și Romgaz că au luat decizia de a investi în extracția gazelor de la Marea Neagră, că România trece de la fapte la vorbe: „Mai există o semnificație importantă: România trece de la fapte la vorbe. Și mă bucur că asta se întâmplă acum.” Premierul nu s-a corectat după ce a făcut gafa.
  (vezi: https://www.puterea.ro/ciolacu-precum-dancila-romania-va-trece-de-la-fap…)
  Si exemplele ar putea continua.

Lasă un comentariu