Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cunoscuta trupă ”Trei parale”, autoarea coloanei sonore a filmului ”Aferim” concerteaza la Bistrița

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Formația ”Trei parale” va concerta în 5 aprilie la Bistrița, anunță Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc”, în cadrul unei turneu de promovare a celui mai recent album, România.100 de minute. Albumul, scos în luna decembrie a fost imprimat inclusiv pe vinil de Electrecord după 27 de ani de la ultimul disc pe vinil a cunoscutei case de înregistrări. 

Formația Trei Parale, cunoscută iubitorilor de muzică, cea care a realizat colona sonoră pentru ”Aferim” își lanseaza albumul într-un turneu de concerte prin orase din România dar și din străinătate. Prezentările albumului” România. 100 de minute” vor fi adevărate spectacole cuprinzând, pe lângă interpretarea muzicală a grupului, o proiecție foto și istorisiri din cercetările etnomuzicologice românești.

”Proiecția foto, cuprinzând în primul rând imagini din cercetările etnologice ale lui Florin Iordan, liderul grupului și etnomuzicolog la Muzeul Național al Țăranului Român, va ajuta publicului să-și imagineze contextul interpretărilor muzicale de altădată. Istorisirile – narate de același Florin Iordan – vor adânci publicului înțelegerea specificului cercetărilor muzicilor tradiționale” transmite Centrul Cultural Municipal.

Biletul costa 40 lei și poate fi achiziționat pe iabilet.ro şi la Casa de Bilete a Palatului Culturii.

Informații de context

Trei parale este un grup care face uz de o documentare minuţioasă în domeniul culturii muzicale tradiţionale. Prin abordarea  etnomuzicologică, a unor muzici în bună parte uitate, sau transformate de-a lungul veacurilor în cu totul altceva, grupul reușește să se situeze într-o zonă care atrage un public variat, de la profesioniști, până la amatorii de curiozități cu o savoare exotică. Grupul foloseşte instrumente vechi aproape dispărute în mediul tradiţional şi puțin folosite în lumea contemporană urbană: diverse fluiere (fluierul ciobănesc, cavalul, fluierul fără dop, fluierul gemănat, tilinca), cobza, viela, drâmba, diverse instrumente de percuţie (toba, vuva, daireaua), se prezintă grupul pe siteul oficial.

 

 

Share.

Lasă un comentariu