Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Lorant Sas: apel într-o situație periculoasă pentru democrație

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Deputatul Lorant Sas face apel la mobilizare cetățenească pentru strângerea de semnături care să permită europarlamentarilor și candidaților la europarlamentare din REPER, partidul său să candideze. El atrage atenția că pentru candidatura la europarlamentare trebuie strânse nu mai puțin de 200 de mii de semnături, unul dintre cele mai mari praguri din UE.
El spune și că o fără mobilizarea cetățenească riscăm să găsim pe liste la alegerile europarlamentare doar partide extremiste sau pe comasați, adică alianta de guvernare, PSD-PNL: ” Suntem într-un moment periculos pentru democrația din România și avem nevoie de ajutorul tău!  Pentru a candida la alegerile europarlamentare e nevoie de 200.000 de semnături de susținere, iar fără o mobilizare cetățenească masivă în următoarele zile, pe 9 iunie vei găsi pe buletinul de vot doar comasați și extremiști” .
Lorant Sas spune și că marile partide încearcă să-și elimine concurența înainte de alegeri, inclusiv prinr-un prag foarte ridicat de semnături:  ”De ce este nevoie de așa de multe semnături pentru a candida?Pentru că marile partide încearcă să elimine concurența încă înainte de a intra în alegeri și prin lege au pus praguri foarte mari, aproape ca în Rusia lui Putin. Ca să vă faceți o idee, în Austria îți trebuie 6.000 de semnături, în Polonia 5.000, în Germania 4.000.” . 
Parlamentarul atrage atenția și asupra ferestrei restrînse de timp în care trebuie strânse semnăturile din cauza modificarii legislației electorale pe ultima sută de metri: Nu știam că vor scurta la mai puțin de o lună fereastra de strângere de semnături, nu știam că nu se vor mai accepta semnăturile electronice, așa cum a fost cazul la ultimele alegeri. Nu știam că legislația electorală va fi modificată abuziv pe ultima sută de metri, pentru a descuraja partidele care nu se află în siajul puterii” .
REPER: Semnătura pe liste nu înseamnă și vot.
Deputatul REPER transmite și că semnătura pe liste nu înseamnă automat și vot:  ”A semna înseamnă că ne dai șansa să depunem candidaturile și abia apoi e rândul nostru să vă convingem că merităm votul vostru”
 Voluntarii REPER au instalat corturi de semnături în Bistrița în zona pietonalului și a parcului municipal, dar și la Big pentru a strânge semnături și pentru a aduna liste completate.” Poți suna la numărul de telefon ➡📞 O742-601.643, până joi 4 aprilie, și venim noi să preluăm semnăturile!” a mai transmis REPER.
Share.

About Author

Lasă un comentariu