Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Oficiile și ghișeele poștale din Bistrița-Năsăud sunt din 1 aprilie în grevă generală. Plata pensiilor ar putea fi afectată

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Greva generală de la  Poșta Română afectează luni, 1 aprilie toate oficiile, ghișeele și agențiile din Bistrița-Năsăud, potrivit liderului sindical județean Horea Moruțan. Ar fi vorba de 13 oficii, 5 ghișee și 80 de agenții. 

Liderul sindical susține că sunt în grevă pe termen nelimitat începând de astăzi în jur de 250 de angajați poștali, respectiv 95% din aceștia. ” colegii noștri vin la muncă, însă nu lucrează. Pe ușă sunt afișe cu greva generală” a explicat Horea Moruțan(foto jos). Greva sindicaliștilor de la Poșta Română are șanse mari să afecteze plata pensiilor, în condițiile în care procesarea distribuirii și achitării pensiilor ar fi trebuit sa înceapă de astăzi, a mai spus liderul sindical bistrițeanÎn Bistrița-Năsăud, Poșta Română distribuie la domiciliu cea mai mare parte din cele peste 63 000 de pensii plătite în județ.  În timp ce liderii sindicali spun că plata pensiilor în aprilie va fi afectată de greva generală, directorul general al Poștei Române a dat astăzi asigurări că pensiile vor fi plătite la timp: ”nu vor fi probleme cu pensiile, acestea vor ajunge la timp luna aceasta” a spus la Europa FM, Valentin Ștefan.

Greva generală a sindicatelor Poștei Române, susținute de Blocul Național Sindical a fost declanșată din cauza salariilor mici ale angajaților, majoritatea în zona salariului minim pe economie. Sindicatele au ceru în principal o creștere de 400 de lei net pentru fiecare angajat și un spor de fidelitate pentru angajații cu vechime.

”Scrisorele” de la poștași prin email pentru liderii politici

Blocul Național Sindical anunță într-un comunicat de presă că  angajații Poștei Române, aflați în grevă generală, vor trimite mii de scrisori (model foto 1) prin e-mai  către liderii coaliției de guvernare pentru a le atrage atenția cu privire la salariile pe care le au în prezent: ”Începând de astăzi, adresele de e-mail ale celor doi lideri politici, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, vor fi umplute cu mesajele lucrătorilor poștali aflați în grevă” a precizat BNS.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu