Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum și-a complicat singur viața un maghiar venit în vizită de Paște în România? S-a ales cu dosar penal pentru două infracțiuni

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prins la miezul nopții cu alcoolemie la volan în Lechința un cetățean maghiar și-a înrăutățit si mai mult situația după ce a refuzat să-i însoțească pe polițiști la spitalul din Bistrița pentru recoltarea de sânge .

S-a întâmplat noaptea trecută, în 1 aprilie pe DN 15 A în Lechința: mașina șoferului din Ungaria, înmatriculșată în Germania, a fost oprită de un echipaj de poliție. Pus să sufle în etilotest, omul avea o alcoolemie de 0,61 la mie.

În acest punct ar fi putut scăpa cu o amendă contravențională și suspendarea permisului. Refuzul de-i însoți pe polițiști la Spital pentru a i se preleva probe biologice îi poate aduce însă o condamnare la  închisoare între unu și cinci ani pe lângă pedeapsa pentru conducerea sub influența alcoolului, au explicat polițiștii pentru Bistrița Express. În plus maghiarul va face multe drumuri în România: pentru audierile procurorilor si ulterior, la procese.

Omul a rămas deocamdată pieton,  fără permis, nu poate primi dovadă de circulație, așa cum se întâmplă în alte situații, iar recuperarea dreptului de conducere va fi decisă de judecătorii români după începerea procesului.

VIDEO

Share.

Lasă un comentariu