Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Poliția Locală Bistrița a cerut PSD să-și dea jos panourile electorale gigant ale candidatului său la Primărie, invocând lipsa autorizațiilor și riscul generat de alerta de vânt puternic

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Poliția Locală Bistrița a anunțat că executivul municipalității dispus astăzi îndepărtarea a trei panouri electorale gigant amplasate pe domeniul public fără toate autorizațiile. E vorba de panourile verticale cu lungimea de circa 7 metri cu imaginea candidatului PSD la Primaria Bistrița, Gabriel Lazany. 

Potrivit unei postări făcute pe facebook de Poliția Locală panourile cu pricina n-ar fi fost ancorate suficient și ar fi avut elemente minime de securitate, care, în caz de intensificări ale vântului ar fi putut ridica probleme, iar codul portocaliu de vânt anunțat pentru astăzi de ANM ar fi grăbit decizia.

Corpurile erau confecționate artizanal, nefixate corespunzător și fără a prezenta elemente minime de securitate în cazul unor intensificări ale vântului. Codul portocaliu, anunțat pentru astăzi de Administrația Națională de Meteorologie, a grăbit decizia municipalității de a dispune înlăturarea acestor corpuri care pot reprezenta un risc de accidente grave”. Poliția Locală precizează și pe lângă pericolul reprezentat de acestea în caz de intensificare a vântului, polițiștii trimiși în teren ar fi ajuns la concluzia că cele trei corpuri de afișaj ar obtura și vizibilitatea în trafic.

”Dorim, de asemenea, să transmitem un mesaj tuturor celor care consideră opțională respectarea legislației în privința amplasării corpurilor și panourilor de afișaj că nu vom ezita să facem uz de toate pârghiile statuate de cadrul legal pentru a preîntâmpina astfel de pericole. Siguranța cetățenilor și eventual a bunurilor este mai presus de interesele unor persoane sau organizații” a precizat  Poliția Locală Bistrița în postarea făcută pe rețeaua de socializare.

Update: Viceprimarul PNL Sorin Hangan a făcut un video cu panourile

Viceprimarul Sorin Hangan, președintele PNL Bistrița a făcut un video în zona panourilor pentru a arăta cat de instabile ar fi, mai ales  în condițiile de cod portocaliu:

”Au legat schelele metalice cu sârmă, le-au proptit cu niște saci și le-au trântit în locuri aglomerate din Bistrița fără nicio autorizație. Dacă dați Bistrița iar pe mâinile lor veți avea parte de tot ce știți deja că sunt în stare să facă: să încalce legea în interesul lor(…) Bistrița e pe mâini bune atunci când legea este lege pentru toți și când nimeni nu e mai presus de ea. Noi am făcut astăzi curățenie, voi nu vă mai lăsați păcăliți!” a scris Sorin Hangan în textul postarii care însoțește video-ul.

Bistrița Express a solicitat un punct de vedere de la liderii PSD Bistrița pe acest subiect. Răspunsul primit a fost că cel mai tarziu maine dimineață va fi dat publicității un comunicat de presă legat de panotajul respectiv.

 

https://www.facebook.com/hangansorin/videos/1602967103802388
Share.

Lasă un comentariu