Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un individ din Ilva Mică a ajuns la Psihiatrie, după ce și-a bătut soția de două ori într-o zi. Nu l-a oprit nici măcar ordinul de restricție

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un bărbat din Ilva Mică, care si-a agresat soția de două ori în aceeași zi, chiar si după ce a fost evacuat de polițiști din locuință, și-a încheiat ziua de ieri la Psihiatrie și ar putea ajunge la închisoare. E doar unul din zecile de cazuri cu care se confruntă polițiștii din județ săptămânal, în condițiile unei creșteri alarmante a fenomenului agresiunilor în familie în toată țara.

 În cazul din Ilva Mică, soția agresorului a sunat marți după amiaza la 112 pentru a cere ajutor după ce partenerul de viață a bătut-o. Polițiștii sosiți la fața locului au emis pe loc un ordin de protecție provizoriu si au decis evacuarea temporară din casă a individului de 44 de ani.

Polițistii i-au explicat odată cu emiterea ordinului de restrictie  și cu dosarul penal deschis pentru violențe în familie că dacă-i mai face scandal soției poate ajunge direct la închisoare. După plecarea polițiștilor, noaptea tarziu, bărbatul, in stare avansată de ebrietate s-a întors din casa din care a fost evacuat și a făcut un scandal monstruos, luandu-si a doua oara la bătaie soția. Polițiștii n-au mai stat la discuții cu individul și l-au dus direct la Psihiatrie, urmând ca ulterior dosarul penal sa-si urmeze cursul.

Siguranța femeii agresate rămâne însă o problemă, pentru ca asemenea indivizi cu greu pot fi opriți. În Bistrița Năsăud monitorizarea cu brățări electronice a agresorilor domestici nu este implementată încă. Aceasta se desfasoară deocamdată experimental în 20 de judete.

Statisticile agresiunilor in familie au explodat în 2023 în toată țara.

Anul trecut polițiștii au intervenit în Romania într-un număr de  109 de mii  de cazuri de violență domestică. Raportul anual al Politiei Romane  arata o creștere de 4,8% a infracțiunilor din sfera violenței domestice față de anul anterior. Enorm.

Pe de altă parte instantele de judecata din România  au emis în 2023, 11.887 de ordine de protecție.

În județul Bistrița-Năsăud anul 2023 a fost unul negru pentru victimele violentei in familie. O femeie a murit spintecata de sotul ei in Bistrița, sub privirile copiilor mici, iar in violente in Sangeorz Bai o tânără a fost înjunghiata în plină strada de 9 ori in apropierea sediului pompierilor din oraș, de fostul  soț. Tânăra a scăpat ca prin minune cu viață după ce a fost supusă mai multor operații, în timp ce agresorul s-a sinucis.

Citiți și:

UPDATE :Caz extrem de violență în BN: o femeie înjunghiată de 9 ori pe stradă de fostul partener. Agresorul a fost găsit mort

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu