Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR și PMP nu merg peste tot în județ pe liste comune. Care sunt excepțiile și ce candidați au anunțat astăzi ?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Partidele din Alianța Dreapta Unită(ADU) vor merge și pe liste separate în Bistrița-Năsăud, acolo unde PMP și  USR n-au reușit să decidă care dintre candidați celor două partide are șanse mai mari. Este vorba de  zece UAT-uri, între care orașul Năsăud, comunele Dumitra, Livezile sau Teaca, dar și Rebra, Nimigea, Braniștea sau Șieu Odorhei, unde atât PMP cât și USR vor avea candidat de primar. În unele situații și listele de consilieri vor fi separate. Astăzi USR a prezentat o parte din candidați, atât pe partid cât și ai alianței ADU, după ce ieri la sediul PMP, dar în prezența liderului județean USR, Lorand Toth  au fost prezentați o altă serie de candidați.

USR a prezentat astăzi prin intermediul viceprimarului Bistriței, Călin Stan, candidatul la primăria municipală a alianței o nouă serie de candidați, mulți cu candidaturi pe partid. La Năsăud, singurul  oraș în care nu s-au pus de acord în privința candidatului, USR va merge pe mâna lui  Dorel Ionașc. La Livezile, candidatul USR este chiar trezorierul partidului, Cristian-Demirel-Artudean. Acesta s-a remarcat cu postari video foarte urmărite  pe canalele de socializare, unele chiar virale și promite sa fie un contracandidat redutabil actualului primar Traian  Simionca. Cu o zi înainte PMP și-a anunțat propriul candidat la Livezile, pe Daniel-Bogdan Dobra.

Și la Rebra USR merge pe mâna unui candidat, consilier local, Marinel Rus, care s-a remarcat prin luările de poziție extrem de critice la adresa practicilor administrației din comuna sa. Consilierul nu va fi însă candidat al Alianței, pentru că PMP n-a renunțat la candidatul său. Nici la Dumitra Alianța nu va merge pe un singur candidat, USR anunțându-l pe Viorel Paul Martița.  La fel și la Teaca, USR merge pe mâna lui Sorin Greab, anunțat astăzi de Călin Stan, PMP are propriul candidat. Aceeași situație va fi și la Branistea, acolo unde USR are propriul candidat, pe Tibor Mora.  USR a prezentat astăzi și doi candidați de pe liste comune:  pe Marcel Corpadea, la  Măgura Ilvei și pe Ioan Platon la Josenii Bârgăului.

Lista prezentată de presedinții PMP-USR, majoritatea candidați ai Alianței

Joi, Ionuț Simionca presedintele PMP a prezentat în sediul județean alături de presedintele USR, Lorand Toth opt candidați din care șapte ai uniunii,, inclusiv pe primarul din Telciu, Sever Mureșan:

Iosif-Ioan Partene, viceprimarul comunei Rodna candidează în numele Alianței și este cotat cu șanse foarte bune, Doru Bertel, candidează în comuna Bistrița Bârgăului, George-Ioan Raus, în comuna Prundu Bârgăului, Tănase Hangan, comuna Tiha Bârgăului, Alexandru-Ioan Antal, comuna Chiochis, iar Gheorghe Mureșan e candidatul din Ciceu Giurgești.
Share.

Lasă un comentariu